Acasă » Știri » Știri interne » Vara asta se va lucra intens in Capitala! Primarul Oprescu: “Imi cer scuze, insa numai asa Bucurestiul se poate dezvolta!”

Vara asta se va lucra intens in Capitala! Primarul Oprescu: “Imi cer scuze, insa numai asa Bucurestiul se poate dezvolta!”

De: Cancan 29/06/2014 | 14:46
Vara asta se va lucra intens in Capitala! Primarul Oprescu: “Imi cer scuze, insa numai asa Bucurestiul se poate dezvolta!”

Primarul Sorin Oprescu a facut astazi o trecere in revista a santierelor deschise in Capitala, dar si a celor care vor urma sa fie descise in curand. Edilul a precizat ca se lucreaza in ritm alert la finalizarea pasajului Mihai Bravu si la Piata Presei.

In aceasta vara Bucurestiul va fi impanzit de santiere. Printre cele mai importante sunt cele de infrastructura majora, precum pasajul Mihai Bravu, pasajul subteran de la Piata Presei Libere, modernizarea bulevardului Calea Victoriei, dar si modernizarea infrastructurii rutiere de la Piata Sudului, care este cel mai mare proiect de infrastructura facut cu fonduri europene in Bucuresti.

Primarul Sorin Oprescu a prezentat astazi santierele care vor incepe in Bucuresti
Primarul Sorin Oprescu a prezentat astazi santierele care vor incepe in Bucuresti

“Imi doresc ca bucurestenii sa fie informati despre santierele deschise in Capitala. La multe lucrari, se dau ordinele de incepere sau incep organizarile de santier, chiar in aceasta luna sau luna viitoare. Si asta, pentru ca am asteptat ca elevii sa intre in vacanta si sa inceapa perioada concediilor, pentru ca Bucurestiul sa fie mai liber. Sunt conducte si retele ale Apa Nova, Distrigaz, Enel, vechi de zeci de ani, care, pentru siguranta noastra, a tuturor, trebuie inlocuite.

Sunt lucrari de infrastructura care pot fluidiza traficul in Bucuresti. Sunt constructii de spitale, atat de necesare astazi. Sunt reabilitari de monumente istorice, esentiale pentru identitatea orasului si pentru istoria Romaniei. Imi cer scuze locuitorilor din zonele unde vara asta se va lucra intens, insa, numai asa, Bucurestiul se poate dezvolta!”, a declarat primarul general Sorin Oprescu.

La cel de-al doilea pod se lucreaza la foc automat
La cel de-al doilea pod se lucreaza la foc automat

“Sunt foarte mulţumit de cum s-a lucrat”

Una dintre cele mai importante lucrari de infrastructura din Capitala este Pasajul Mihai Bravu, la care se lucreaza de zor pentru finalizarea celui de-al doilea pod.

“Pe 1 iunie am deschis circulatiei primul pod al pasajului, pe sensul Big Berceni-Vacaresti, spre Mihai Bravu. Sunt foarte multumit de cum s-a lucrat, incepand din octombrie anul trecut. Avem speranta ca spre sfarsitul acestui an, si cel de-al doilea pod va fi finalizat”, a spus edilul sef.

De asemenea, au inceput lucrarile si la pasajul subteran de la Piata Presei Libere. Se va munci pe etape, astfel incat traficul sa se mentina fluent. Pasajul, care este realizat doar pe un singur sens – cel de intrare in Bucuresti, de pe Soseaua Bucuresti-Ploiesti, va avea doua iesiri: una pe bulevardul Kiseleff si una pe bulevardul Marasti. Aceasta intersectie este traversata de volume mari de trafic, mai exact aproximativ 12.000 vehicule pe ora.

Harta santierelor din Capitala
Harta santierelor din Capitala

Calea Victoriei, gata in proportie de 60%

Odata cu deschiderea bulevardului Buzesti-Berzei-Uranus, care este alternativa la Calea Victoriei, a devenit posibila extinderea trotuarelor de pe Calea Victoriei. La finalul lucrarilor, strada va putea fi strabatuta la pas de la Guvern si pana la Cheiul Dambovitei. Odata cu amenajarea trotuarelor, aici vor fi facute si piste pentru biciclete.

“Pana acum, s-a realizat 60% din totalul lucrarilor de trotuar si 25% din cel al lucrarilor de drum, programate sa aiba loc in perioada 24 februarie – 1 august 2014. Termenul de finalizare a lucrarilor pe toata artera, inclusiv pistele de biciclete, este prevazut pentru decembrie 2014, in functie de conditiile meteorologice. Insa, facem tot ce putem pentru ca modernizarea arterei Calea Victoriei sa fie gata pana pe 15 septembrie”, a mai spus primarul general Sorin Oprescu.

Modernizare rutiera Piata Sudului
Modernizare rutiera Piata Sudului

In scurt timp sa va incepe si munca la modernizarea infrastructurii rutiere de la Piata Sudului, care este cel mai mare proiect de infrastructura cu fonduri europene din Bucuresti. “Dupa cum stiti, in data de 8 mai a fost semnat contractul de executie lucrari. Apoi a fost predat amplasamentul constructorului, care, in momentul de fata, obtine avizele necesare pentru devierea circulatiei in vederea inceperii lucrarilor. Durata totala a contractului de finantare a proiectului este de 26 de luni, iar durata de executie a lucrarilor este de 18 luni de la data emiterii ordinului de incepere a lucrarilor”, a spus Oprescu.

Asa va arata la finalizare spitalul Foisor
Asa va arata la finalizare spitalul Foisor


Se lucreaza de zor la doua spitale noi

Oprescu a precizat ca in prezent se lucreaza la foc automat la doua spitale noi in Bucuresti: Foisor si Gomoiu. La Spitalul Clinic de Ortopedie Traumatologie si TBC Osteoarticular Foisor, au fost finalizate lucrarile la Corpul B1, precum si bransamentul electric, pentru functionarea acestuia. Corpul de spital pe care l-am dat in folosinta a fost construit intr-un an de zile.

“Spitalul clinic Foisor inregistreaza astfel un spectaculos proces de transformare prin modernizarea, atat a cladirii si a infrastructurii, cat si a aparaturii medicale, transformandu-se in cel mai modern centru de ortopedie din Europa de Est. Astfel, vor fi posibile pana la 20 de interventii chirurgicale pe zi, din care multe de mare complexitate. Se estimeaza ca va fi gata in octombrie 2016”, a mai spus edilul sef.

Spitalul Gomoiu va fi unul de urgenta
Spitalul Gomoiu va fi unul de urgenta

La Spitalul clinic de copii dr. Victor Gomoiu, structura noii cladiri a fost ridicata pana la etajul cinici, urmand sa se toarne placa peste urmatorul etaj. “Structura noului spital este executata in procent de 80 la suta. Spitalul Clinic de Copii „doctor Victor Gomoiu” va fi primul spital de urgenta pentru copii construit in Capitala, in ultimii 30 de ani. Va fi primul spital de urgenta universitar de pediatrie din Romania, construit si dotat de municipalitate”, a zis mandru primarul. Noul spital, o extensie de sase etaje, este construit in curtea actualei unitati sanitare de la „Gomoiu”- veche de aproape o suta de ani (1927).

Sorin Oprescu a precizat ca se va lucra la foc automat ca toate santierele sa fie terminate conform termenelor stabilite
Sorin Oprescu a precizat ca se va lucra la foc automat ca toate santierele sa fie terminate conform termenelor stabilite

CITESTE SI 

Sorin Oprescu a semnat contractul pentru modernizarea infrastructurii rutiere Piata Sudului

Pistele pentru biciclişti propuse de Sorin Oprescu, aprobate de consilierii CGMB la a doua încercare

Veste buna pentru bucuresteni! Oprescu:”Eu sunt fericit ca astazi putem sa-i dam drumul!”

Arena Multifunctionala va fi construita in complexul Lia Manoliu
Arena Multifunctionala va fi construita in complexul Lia Manoliu

Sala Multifunctionala de la Lia Manoliu a primit unda verde

Edilul-sef nu a uitat nici de partea sportiva, iar in aceasta vara vor incepe lucrarile al Arena Multifunctionala din complexul Lia Manolia, dar si modernizarea patinoarului Mihail Flamaropol. “Construirea unei infrastructuri sportive competitive pe plan international este o prioritate pentru noi. Iar odata cu darea in folosinta a Arenei Nationale, toti cetatenii Bucurestiului, ai Romaniei, au inteles ca investitia merita. La inceputul lunii mai, a avut loc sedinta de deschidere a ofertelor pentru procedura de achizitie publica, pentru Arena Multifunctionala”, a spus Oprescu.

Lucrarile la Academai de Tenis vor incepe cat de curand, iar pana la sfarsitul anului aceasta va fi gata
Lucrarile la Academai de Tenis vor incepe cat de curand, iar pana la sfarsitul anului aceasta va fi gata

Pe 10 iunie a avut loc sedinta de deschidere a ofertelor aferente procedurii de licitatie pentru atribuirea contractului de servicii de proiectare si lucrari de constructii pentru patinoarul Mihail Flamaropol. In prezent, se deruleaza procedura de evaluare a ofertelor. (A.S.)
 

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Cât costă un kilogram din primele CĂPȘUNI româneşti, apărute deja în pieţe. Nu sunt chiar pentru orice buzunar
Cât costă un kilogram din primele CĂPȘUNI româneşti, apărute deja în pieţe. Nu sunt chiar...
FOTO. Cum a ajuns să arate Ileana Lazariuc, fosta noră a lui Țiriac, la 42 de ani!
FOTO. Cum a ajuns să arate Ileana Lazariuc, fosta noră a lui Țiriac, la 42...
Apariție INCREDIBILĂ: De la chelneriță, la IUBITĂ DE MILIONAR! Cine e cu adevărat românca Antonela, cucerirea fostului patron din fotbal
Apariție INCREDIBILĂ: De la chelneriță, la IUBITĂ DE MILIONAR! Cine e cu adevărat românca Antonela,...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Marilu Dobrescu rupe tăcerea despre „procedura secretă”. Dezvăluirile făcute au șocat o întreagă țară: „Cu fiecare injecție pe care ți-o faci, ai un strop de speranță”
Marilu Dobrescu rupe tăcerea despre „procedura secretă”. Dezvăluirile făcute au șocat o întreagă țară: „Cu...
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce...
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu...
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț a făcut actrița odată cu postarea fotografiilor
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre ei doi: „Virginia, chiar nu mă șochează nimic în lumea asta, crede-mă.”
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
El i-a luat locul în clan lui Costel Condureanu! „Stăpânul Moldovei” va di înmormantat regește
El i-a luat locul în clan lui Costel Condureanu! „Stăpânul Moldovei” va di înmormantat regește
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o companie a familiei conducătoare din Emirate
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
SWIPE-UL care epuizează bateria iPhone-ului. Mulți utilizatori fac acest gest
SWIPE-UL care epuizează bateria iPhone-ului. Mulți utilizatori fac acest gest
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
S-a aflat! Cum a ajuns Cătălin Moroșanu să-i fie naș lui Jador: „Îi cunosc aproape toate iubitele, dar cu ea...”
S-a aflat! Cum a ajuns Cătălin Moroșanu să-i fie naș lui Jador: „Îi cunosc aproape...
Cristina Demetrescu anunță noroc mare și schimbări pentru 5 zodii. Vine o perioadă neașteptată peste acești nativi până la sfârșitul lui aprilie
Cristina Demetrescu anunță noroc mare și schimbări pentru 5 zodii. Vine o perioadă neașteptată peste...
Fabrica din România care produce pe bandă rulantă. Produsele pe care românii le adoră se vând în toată țara și sunt mai bune decât cele din import
Fabrica din România care produce pe bandă rulantă. Produsele pe care românii le adoră se...
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Bănică Jr şi Lavinia Pîrva, anunț neașteptat după 7 ani de relaţie: Am considerat că adevărul o să iasă la iveală!
Bănică Jr şi Lavinia Pîrva, anunț neașteptat după 7 ani de relaţie: Am considerat că...
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele interne
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Halep, lovitură ISTORICĂ! A semnat. Anunțul venit chiar vineri, 19 aprilie
Halep, lovitură ISTORICĂ! A semnat. Anunțul venit chiar vineri, 19 aprilie
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
Smoothie poate crește riscul de DIABET, avertizează medicii nutriționiști. Care sunt alternativele
Smoothie poate crește riscul de DIABET, avertizează medicii nutriționiști. Care sunt alternativele
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în weekend!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului...
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă din timpul căsniciei cu Alina Sorescu:
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
Ce salariu ar primi chefii Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu de la Pro TV. Suma pentru care a lăsat în urma „Chefi la cuțite”
Ce salariu ar primi chefii Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu de la Pro TV. Suma pentru...
Peștele ieftin și bogat în vitamina D pe care îl găsești în toate supermarketurile din România. Nutriționistul Cristian Mărgărit îl recomandă: ”Este un miracol pentru imunitate”
Peștele ieftin și bogat în vitamina D pe care îl găsești în toate supermarketurile din...
Gigantul care deschide o nouă fabrică în România. E aproape de București, oferă 200 de locuri de muncă
Gigantul care deschide o nouă fabrică în România. E aproape de București, oferă 200 de...