Vești bune pentru români! Ar putea să iasă mai repede la pensie

Publicat: 15/03/2019 | 18:25

Vești bune pentru români! Unii dintre ei ar putea să iasă mai repede la pensie, potrivit unui proiect de lege care a fost pus recent în dezbaterea senatorilor. 

Această măsură ar urma să fie valabilă doar pentru persoanele care au lucrat în condiții deosebite de muncă, potrivit propunerii legislative pentru modificarea Legii nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, document ce a fost înregistrat de puțină vreme la Senat pentru dezbatere. Pentru a se putea aplica, proiectul de act normativ are nevoie de votul favorabil al Parlamentului și de publicarea în Monitorul Oficial.

Astfel, în cazul în care proiectul va fi adoptat, angajații din România ar putea să iasă mai repede la pensie. Nu toți, ci doar cei care au lucrat în condiții grele. Ei vor primi cu o lună în plus la vechimea în muncă pentru fiecare an lucrat în aceste condiții.

Așadar, cei ce au lucrat în condiții deosebite de muncă ar putea beneficia, dacă măsurile cuprinse de acest document vor ajunge să se aplice, de o vechime în muncă suplimentară de patru luni pentru fiecare an de lucru, față de trei luni, cât primesc aceste persoane acum pentru un an lucrat în condiții grele, potrivit Avocatnet.ro.

Spre exemplu, în momentul de față, dacă o persoană a muncit șase ani în condiții grele va beneficia de o reducere a vârstei de pensionare cu un an, în timp ce, potrivit propunerii legislative, aceeași persoană va scădea doi ani din vârsta standard de pensionare.

 

Citește și...