Veşti proaste pentru şoferi! Se scumpesc carburanţii în următoarea perioadă

Publicat: 10/07/2017 | 15:00

În următoarea perioadă, carburanţii s-ar putea scumpi din cauza unei cereri tot mai mari de petrol la nivel mondial, însă şi din cauza unei scăderi a ofertei.

Accelerarea cererii de petrol la nivel mondial şi reducerea ofertei din partea Organizaţiei ţărilor exportatoare de petrol (OPEC) ar putea împinge preţurile la ţiţei până la 60 de dolari pe baril înainte de sfârşitul anului, potrivit unui raport al Barron’s, notează Reuters. Analiza arată că în ultimele săptămâni preţul barilului de petrol a scăzut până la 44 de dolari. Experţii prognozează noi cereri record de petrol, de până la 97,3 milioane de barili pe zi în 2017, un nivel record, de la 96 de milioane în 2016, determinată în mare măsură de ţările emergente cum ar fi China şi India. În acelaşi timp, reducerea ofertei OPEC de aproximativ 0,7 milioane de barili pe zi faţă de media din 2016 ar trebui să determine creşterea preţului înainte de sfârşitul trimestrului.

Un declin al stocurilor globale de petrol a început odată cu acordul OPEC, iar în cadrul studiului se preconizează că va continua la un ritm accelerat până la sfârşitul acestui an. Totul se va resimţi la nivelul de preţ al carburanţilor de la pompă.

Citește și...