Victor Piţurcă, mândru de victoria în faţa Ungariei! Selecţionerul şi-a felicitat elevii: „Am făcut totul aproape perfect”

Publicat: 07/09/2013 | 09:02

Selecţionerul Victor Piţurcă a declarat, vineri seară, că România a făcut un meci aproape perfect cu naţionala Ungariei, scor 3-0, în grupa D de calificare la CM-2014

Victor Piţurcă este de părere că o victorie cu Turcia, marţi, ar duce „tricolorii” în proporţie de 95 la sută la baraj.

„Ceea ce ne-am propus am realizat. O victorie de care aveam mare nevoie pentru locul doi care să ne ducă la baraj. Când câştigi de o asemenea manieră, pot spune că am făcut totul aproape perfect. Nu pot fi fericit foarte mult şi nu pot savura această seară, pentru că urmează un alt meci dificil. Câştigând meciul cu Turcia, în proporţie de 95 la sută suntem la baraj. Vreau să le mulţumesc şi să-i felicit pe jucători şi mulţumesc publicului. Fanii ne-au susţinut din primul până în ultimul minut, cu excepţia începutului, când l-au înjurat pe preşedintele Sandu. Asta ne poate afecta. Aşteptăm cu încredere următorul meci, avem timp să-i aducem pe jucători la un nivel psihic şi fizic corespunzător. Va fi foarte greu după o asemenea victorie. Turcia îşi joacă ultima şansă la Bucureşti, iar dacă nu vor fi concentraţi, nu ne aşteaptă nimeni, pentru că Turcia este echipă imprevizibilă”, a declarat Piţurcă, potrivit Mediafax.

Selecţionerul consideră că naţionala României este „de vină” pentru jocul slab prestat de Ungaria: „Îi felicit pe unguri pentru jocul lor, nu e plăcut să pierzi la un asemenea meci, de o asemenea manieră, dar echipa României a fost mai bună. Cred că echipa României este de vină pentru jocul slab al Ungariei. Şi noi putem să pierdem la Budapesta, deşi am dominat, însă Ungaria a jucat mai bine”.

Piţurcă crede că echipa României a făcut meciuri extraordinare în aceste preliminarii, cu excepţia partidelor de la Budapesta şi din Olanda. „În seara asta am jucat mult mai bine. Am realizat foarte multe, am prins o seară foarte bună. Înainte de joc se spunea că voi risca foarte mult dacă voi începe cu Marica, dar eu ştiu ce pot jucătorii şi de multe ori am venit cu astfel de surprize. Am înţeles de la el că-l doresc mai multe echipe medii, spre bune, dar el vrea echipe mari”, a adăugat selecţionerul.

Banner

Ionut Chiperi

Citește și...