Acasă » Știri » Știri interne » Victor Ponta da cartile pe fata, inainte de turul doi! Prezidentiabilul dezvaluie “jocurile” din spatele demisiei lui Corlatean

Victor Ponta da cartile pe fata, inainte de turul doi! Prezidentiabilul dezvaluie “jocurile” din spatele demisiei lui Corlatean

De: Cancan 10/11/2014 | 22:42
Victor Ponta da cartile pe fata, inainte de turul doi! Prezidentiabilul dezvaluie “jocurile” din spatele demisiei lui Corlatean

Premierul Victor Ponta a participat, luni seara, la o dezbatere televizata, la care a fost invitat si Klaus Iohannis. Din motive inca nestiute, candidatul sustinut de ACL nu s-a prezentat in platoul televiziunii.

Premierul Victor Ponta a explicat absenta contracandidatului sau prin faptul ca acesta “poate nu se simte confortabil la Romania TV”, televiziunea care a organizat ceea ce trebuia sa fie prima confruntare intre candidatii din turul doi al prezidentialelor.

“Nu e vorba nici macar de alegerile de duminica! Este vorba despre ce propunem in urmatorii 5 ani. Intre cele doua tururi, apele s-au separat! Atat eu cat si domnul Tariceanu vrem schimbarea totala a regimului lui Traian Basescu, vrem sa vorbim despre investitiile in economie si sanatate, despre proiectele noastre. Macar la unul din celelalte posturi TV, domnul Iohannis poate se va simti mai confortabil! Este vorba despre niste oameni, unii care ma sustin, unii care il sustin pe domnul Iohannis, unii care nu ne sustin pe niciunul.”, a declarat Victor Ponta in deschiderea emisiunii.

Klaus Iohannis nu s-a prezentat la prima confruntare cu Victor Ponta
Klaus Iohannis nu s-a prezentat la prima confruntare cu Victor Ponta

Prezidentiabilul a tinut sa faca lumina in ceea ce priveste demisia lui Titus Corlatean si situatia organizarii alegerilor in afara tarii. Victor Ponta sustine ca seful statului, Traian Basescu, l-a sunat pe fostul ministru de Externe. Mai mult, actualul premier sustine ca nu se poate modifica legea electorala intre cele doua tururi de scrutin.

„Domnul Basescu si apoi domnul Iohannis, pentru ca Basescu iese primul si Iohannis preia. Au deturnat, au confiscat si manipulat nemultumirea cetatenilor romani din strainatate, au organizat niste proteste care de fapt erau anti-Ponta. Domnul Basescu a cerut inca de duminica seara ca vrea demisia ministrului de Externe. Domnul Corlatean mi-a spus ca domnul Basescu si Klaus Iohannis fac niste presiuni in afara legii si mi-a spus ca nu vreau ca acest minister sa devina o victima in aceasta batalie pur electorala. L-a si sunat. Domnul Corlatean mi-a spus ca nu a vrut sa-i raspunda. A facut declaratii publice, a trimis mai multe adrese oficiale. Mi-a trimis si mie! (…) Confiscarea, deturnarea votului din diaspora, dupa ce in 2009 Basescu a iesit presedinte cu fraudarea voturilor din diaspora este un regim pe care noi vrem sa il schimbam. (…) A fost un gest pur politic! Toata actiunea domnului Basescu asta a fost! E vorba de 161 de mii de voturi. Modificarea legii intre turul I si turul II este cea mai grava incalcare a drepturilor democratice”, a explicat Victor Ponta.

Ponta

Ponta a mai susţinut că Basescu incearca astfel sa devina seful opozitiei si sa il delegitimeze pe viitorul presedinte.

“Acum diferenta fiind foarte mare, chiar daca 100% cei din diaspora voteaza cu Klaus Iohannis, nu se va mai schimba nimic, dar va fi un motiv pentru domnul Basescu sa vina sa deligitimeze presedintele care urmeaza in functie si sa devina seful Opozitiei.”, a mai declarat Victor Ponta.

Iohannis

“Cred in Dumnezeu!”

Premierul Victor Ponta a declarat ca este un om credincios, insa asta este o problema care tine de latura personala a fiecaruia. Important, insa, pentru societate este promovarea unor valori adevarate.

ponta

“Cred in Dumnezeu, dar dincolo de acest lucru, care e o relatie privata, personala. Societatea, astazi, are nevoie de o promovare a valorilor specifice religiei, indiferent de religie. De aceea, sustin ca religia sa fie o materie facultativa in scoli. Valorile promovate de religie trebuie sa fie o contrapondere a violentei, a lucrurilor negative care se intampla.”, a explicat Ponta.

Pe cine ar putea gratia „viitorul presedinte” Ponta

Avand o temeinica pregatire in Drept, Victor Ponta a explicat ca exista anumite categorii de condamnati pe care nu i-ar gratia niciodata in timpul mandatului sau.

“Nu voi gratia niciodata persoane condamnate pentru actiuni comise cu violente, le consider cele mai grave, si niciodata nu voi gratia coruptii! Am contrasemnat zilele trecute gratierea unei femei de 70 de ani care s-a certat cu o vecina si a primit 3 ani de inchisoare cu executare. Sensul dreptului la gratiere prevazut de Constitutie e de a indrepta astfel de situatii punctuale.”, a mai explicat premierul.

Consultare pe forma de stat

Victor Ponta a mai declarat ca, desi sustine republica drept forma de stat a Romaniei, intentioneaza sa organizeze un referendum cu privire la transformarea in monarhie.

“Cred ca trebuie sa existe o consultare a romanilor, pana in 2016, refreritor la renuntarea la republica si revenirea la monarhie. Eu, personal, raman la ideea de monarhie, dar trebuie sa consultam desigur toti romanii.”, a mai declarat Victor Ponta.

Tariceanu l-a atacat grav pe Iohannis

Sustinatorul lui Victor Ponta si fost contracandidat in primul tur al alegerilor, Calin Popescu Tariceanu a ridicat o problema vis-a-vis de imobilele pe care le detine candidatul ACL, Klaus Iohannis.

Calin Popescu Tariceanu
Calin Popescu Tariceanu

“Am dat si eu meditatii cand eram profesor,m nu m-am pricopsit din asta! Sa interesat cineva, jurnalistic vorbind, daca a platit vreun leu impozit pe veniturile realizate din meditatii. Din salariu stim cat castiga fiecare profesor.”, s-a intrebat Calin Popescu Tariceanu.

Mesajul lui Ponta catre romani

Victor Ponta i-a asigurat pe romani ca, daca il vor vota in turul doi al alegerilor, regimul lui Tarian Basescu nu va ramane decat o pagina nefericita in manualele de istorie.

Victor Ponta

“Au fost 10 ani foarte grei pentru Romania, cu dezbinare, suparari si ura, acum sunt convins ca putem pune capat unui regim care a facut rau Romaniei, sa fim o tara mai puternica, mai dezvoltata si ca atat copiii mei cat si copiii romanilor isi vor putea cladi un viitor in Romania!”, a incheiat prezidentiabilul.

R.O.

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Cum a scris ZANNI numele lui Andrei Ciobanu, pe biletul de nominalizare la Survivor All Stars. A făcut-o intenționat!
Cum a scris ZANNI numele lui Andrei Ciobanu, pe biletul de nominalizare la Survivor All...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Natalia Mateuț, noua iubită a lui Cătălin Cazacu? Unde au fost surprinși
Natalia Mateuț, noua iubită a lui Cătălin Cazacu? Unde au fost surprinși
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel, stabilit de mai bine de 30 de ani: „Există un mit, când vorbim de salariu
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel,...
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort...
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
O nouă filmare a atacului cu bombă din timpul retragerii trupelor americane din Afganistan contrazice raportul Pentagonului
O nouă filmare a atacului cu bombă din timpul retragerii trupelor americane din Afganistan contrazice...
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul ei iubit a fost găsit fără suflare într-un hotel din Miami
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a exprimat tristețea în mediul online: „Sunt nervoasă și tristă și nefericită.”
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a...
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul ministrului Muncii
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Un nou smartphone se lansează în România. Prețuri pentru toate buzunarele
Un nou smartphone se lansează în România. Prețuri pentru toate buzunarele
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Jador, adevărul despre relația cu Andreea Bălan, după ce artista l-a blocat și nu-și mai vorbesc:
Jador, adevărul despre relația cu Andreea Bălan, după ce artista l-a blocat și nu-și mai...
Afacerea care poate să te îmbogățească peste noapte. A luat amploare în România și succesul e unul uriaș
Afacerea care poate să te îmbogățească peste noapte. A luat amploare în România și succesul...
Țara europeană în care unele morminte au gratii. Motivul incredibil pentru care au fost făcute așa
Țara europeană în care unele morminte au gratii. Motivul incredibil pentru care au fost făcute...
Ion Iliescu e VINOVAT: Se face dreptate pentru această rușine națională
Ion Iliescu e VINOVAT: Se face dreptate pentru această rușine națională
Oana Lis, anunţul trist despre Viorel Lis înainte de Paşte
Oana Lis, anunţul trist despre Viorel Lis înainte de Paşte
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Kanye West confirmă intrarea în industria porno
Kanye West confirmă intrarea în industria porno
ILEGAL în România! N-ai voie să deții aceste ANIMALE acasă
ILEGAL în România! N-ai voie să deții aceste ANIMALE acasă
La ce truc recurge Meghan pentru a face bani. Cum pozează în gospodina perfectă
La ce truc recurge Meghan pentru a face bani. Cum pozează în gospodina perfectă
BANCUL de vineri | Soțul, nevasta și câinele vecinului
BANCUL de vineri | Soțul, nevasta și câinele vecinului
Avocatul lui Michael Schumacher a rupt, în sfârşit, tăcerea, după 10 ani! Imaginea pe care nu şi-o poate scoate din cap
Avocatul lui Michael Schumacher a rupt, în sfârşit, tăcerea, după 10 ani! Imaginea pe care...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Mesajul transmis de Mihaela Rădulescu de ziua de naștere a iubitului ei, Felix Baumgartner: ”Mă ocup eu”
Mesajul transmis de Mihaela Rădulescu de ziua de naștere a iubitului ei, Felix Baumgartner: ”Mă...
CRBL a fost înșelat. Artistul a dat detalii mai puțini știute din intimitate: „Am și față de prost câteodată”
CRBL a fost înșelat. Artistul a dat detalii mai puțini știute din intimitate: „Am și...
Orașul din România în care găsești o cetate ca în povești. Nu foarte multă lume o vizitează
Orașul din România în care găsești o cetate ca în povești. Nu foarte multă lume...
Acestea sunt zodiile care vor fi pe cai mari pentru tot restul anului. Gemenii și Vărsătorii sunt avantajați
Acestea sunt zodiile care vor fi pe cai mari pentru tot restul anului. Gemenii și...