Victor Ponta: „Datele INS imi permit sa ma angajez ca Guvernul nu va mari impozitele anul viitor”

Publicat: 06/11/2014 | 15:02
Victor Ponta: „Datele INS imi permit sa ma angajez ca Guvernul nu va mari impozitele anul viitor”

Premierul Victor Ponta a apreciat miercuri ca datele INS privind cresterea salariului mediu si a puterii de cumparare ii permit sa reia angajamentul ca anul viitor Guvernul pe care il va sustine nu va mari impozitele si va reduce TVA la fructe si legume.

“Vestile bune de astazi confirmate de INS (cresterea salariului mediu si a puterii de cumparare peste rata inflatiei) arata ca eforturile din ultimii ani dau rezultate. Chiar daca mai sunt multe de facut, cresc veniturile si exista increderea mediului de afaceri in economie. Avem semnale bune si pentru cifrele de crestere economica de saptamana viitoare.

In acest context, reiau angajamentul pe care l-am mai transmis – eu si Guvernul pe care il sustin nu vom mari impozitele si vom proteja pensiile romanilor. Vom continua efortul de a reduce fiscalitatea (prin mentinerea cotei unice la 16%, mentinerea reducerii CAS si, cat mai rapid, scaderea TVA la fructe si legume). Iar marirea pensiilor, deja pusa in aplicare si anul trecut si anul acesta, va continua si in 2015!”,a scris Victor Ponta pe contul sau de Facebook.

ponta

Castigul salarial mediu nominal net a ajuns, in septembrie 2014, la 1.698 de lei, in crestere cu 0,9%, respectiv 15 lei fata de luna precedenta, valorile cele mai mari regasindu-se in sectoarele extractiei petrolului brut si a gazelor naturale (5.776 de lei), iar cele mai mici in hoteluri si restaurante (996 de lei), potrivit datelor publicate joi de Institutul National de Statistica (INS).

In ceea ce priveste castigul salarial mediu nominal brut, acesta a fost in luna septembrie de 2.349 de lei, cu 0,8% mai mare decat in august.