Victor Ponta, despre devoltarea pietei IT din Romania: „Guvernul sprijina industria IT si recunoaste meritele acesteia”

Publicat: 23/10/2014 | 09:02
Victor Ponta, despre devoltarea pietei IT din Romania: „Guvernul sprijina industria IT si recunoaste meritele acesteia”

Piata de IT din Romania va creste in acest an cu 9,1%, la 5,4 miliarde de lei, surclasand evolutia din majoritatea tarilor din regiune.

Acest avans este sustinut de cresterea economica puternica si de statutul de centru regional pentru profesionisti IT, potrivit Business Monitor International (BMI).

BMI estimeaza ca vanzarile de componente hardware vor creste la 2,9 miliarde de lei in acest an, de la 2,8 miliarde de lei in anul anterior, sprijinite de revigorarea pietei de calculatoare personale si notebook-uri, precum si de o crestere semnificativa in volumul vanzarilor de tablete.

ponta

Victor Ponta si-a propus ca pana in 2015, gradul de absortie al fondurilor europene sa ajunga la 50%, odata cu dezvoltarea pietei IT pe care guvernul a sprijinit-o.

“Romania digitala este Romania viitorului! Dezvoltarea pietei IT face din tara noastra un centru regional de tehnologie inalta si este un argument puternic pentru tinerii inteligenti sa ramana sa lucreze in tara si pentru profesionisti sa se intoarca acasa.

ponta

Guvernul sprijina industria IT si recunoaste meritele acesteia in privinta cresterii absorbtiei fondurilor europene in ultimii doi ani. Ma bucura faptul ca acest trend va continua si, printr-un efort comun, vom ajunge pana in 2015 la un grad de absorbtie de 50%!”, a scris Victor Ponta pe contul sau de Facebook.

Citeste aici mai multe detalii despre raportul Business Monitor International

Citește și...