Victor Ponta: „La multi ani, Gheorghe Hagi! Esti una dintre cele mai mari valori ale Romaniei!”

Publicat: 05/02/2015 | 10:59
Victor Ponta: „La multi ani, Gheorghe Hagi! Esti una dintre cele mai mari valori ale Romaniei!”

Prim-ministrul Victor Ponta i-a urat joi dimineata „la multi ani” Regelui fotbalului romanesc, Gica Hagi, care a implinit varsta de 50 de ani.

Premierul a subliniat ca Hagi a facut cunoscut numele Romaniei in cele mai indepartate colturi ale lumii, fiind una dintre cele mai mari valori ale Romaniei.

„La multi ani, Gheorghe Hagi! Iti multumim ca, prin munca si talentul tau, ai facut cunoscut numele Romaniei in cele mai indepartate colturi ale lumii. Esti una dintre cele mai mari valori ale Romaniei! Iar valorile nu au varsta”, a scris premierul pe contul sau de Facebook.

ponta

Supranumit si „Maradona din Carpati”, Gica Hagi este cel mai bun marcator din istoria nationalei Romaniei, cu 35 de goluri inscrise in cele peste 135 de selectii. Mai mult, in cariera sa la echipele de club acesta a marcat 354 de goluri in 516 de meciuri. Reusitele sale fac parte din istoria fotbalului romanesc.

Hagi a inceput sa joace fotbal la varsta de 10 ani, la Farul Constanta, echipa la care a si debutat apoi in Divizia A, la 17 ani. In cariera sa, Hagi a mai evoluat la Sportul Studentesc, Steaua Bucuresti (cu care a castigat trei titluri de campion al Romaniei, doua Cupe si Supercupa Europei, in perioada 1987-1990), Real Madrid, Brescia, Barcelona si Galatasaray (patru titluri de campion al Turciei, o Cupa UEFA si o Supercupa a Europei).

Citește și...