Victor Ponta: Sustin concluziile din raportul CEPA

Publicat: 08/10/2014 | 15:30
Victor Ponta: Sustin concluziile din raportul CEPA

Premierul Victor Ponta sustine ca toti candidatii la prezidentiale ar trebui sa tina cont de concluziile din raportul Centrului pentru Analiza Politicilor Europene.

Victor Ponta este de parere ca lupta impotriva coruptiei si dreptatea trebuie sa primeze in toate domeniile vietii sociale, nu doar in Justitie.

“In calitate de prim-ministru, dar si de candidat la Presedintia Romaniei, sustin fara niciun fel de rezerve concluziile din raportul CEPA! Si reafirm totodata ca viitorul presedinte trebuie sa intareasca lupta impotriva coruptiei si ca dreptatea trebuie sa existe in toate domeniile vietii sociale, nu numai in Justitie.”, a declarat premierul Victor Ponta.

Victor Ponta

Fostul ambasador al Statelor Unite ale Americii (SUA) in Romania Mark Gitenstein sustine ca toti candidatii la Presedintie trebuie sa adopte concluziile mentionate in raportul „Romania, la punct de rascruce”, elaborat de CEPA (Centrul pentru Analiza Politicilor Europene). El a declarat, luni, intr-o conferinta de presa la Facultatea de Stiinte Politice, Administrative si ale Comunicarii (FSPAC) din cadrul Universitatii „Babes-Bolyai” (UBB), ca, din punctul sau de vedere, cel mai important lucru e ca instantele de judecata sa poata functiona in continuare.

victor ponta

„M-as bucura ca toti candidatii la alegerile prezidentiale sa adopte concluziile mentionate in acest raport, ‘Romania, la punct de rascruce’. (…) Daca eu as fi un alegator din Romania, as incerca sa aflu ce parere au candidatii despre acest raport si daca ar incerca sa implementeze masurile mentionate in raport. (…) Nu am o parere formata despre anumiti candidati, insa as vrea sa ma concentrez asupra perioadei de dupa alegeri si a ceea ce vor face candidatii. Cred ca pentru mine cel mai important lucru este daca ei vor reusi sa implementeze schimbarile si pentru mine cel mai important e ca judecatorii, procurorii si instantele sa poata continua sa functioneze. Vorbind cu aproape toti candidatii in ultimii cinci ani, cam toti m-au asigurat ca si ei cred in aceste principii, in statul de drept, in transparenta, si ca le vor aplica. Decizia este a dvs. si lucrul important este ca dvs. sa urmariti activitatea lor si dupa alegeri si sa vedeti daca si-au tinut promisiunile facute”, a mentionat Mark Gitenstein.

R.O.

Citește și...