Videanu isi face palat langa cimitir

Publicat: 04/06/2007 | 00:00
Videanu isi face palat langa cimitir

RAZBOI. Primarul Capitalei se pregateste sa se lupte cu fantomele din cimitirul Ciofliceni Exclusiv. Firmele care construiesc vila sunt patronate de persoane dubioase si au datorii la stat Mihai Belu Alexandra Nastase Primarul Capitalei, Adriean Videanu, ridica un palat pe malul lacului Snagov. Imobilul se afla langa gardul cimitirului din Ciofliceni, dar asta nu pare sa il deranjeze prea tare pe edilul Bucurestiului. Cladirea la care muncitorii lucreaza de zor este lipita de cimitirul satului, iar localnicii au denumit-o deja „Scoala”, pentru ca este un imobil urias care seamana cu o institutie de invatamant. Terenul de 3.000 mp a fost concesionat de la biserica din zona. La inceputul anilor ?90 mai multi potentati ai acelor timpuri au luat de la preot diferite parcele in jurul cimitirului. Mormintele au ajuns sa fie inconjurate de vile, care mai de care mai frumoase. Unul dintre beneficiarii concesiunii nu a mai avut bani sau nu a mai dorit sa locuiasca langa pietrele funerare si a decis sa cedeze parcela sa. In acest fel, Adriean Videanu a ajuns vecin cu cimitirul. Peste lac de casa primarului se ridica locuinta colegului sau de partid Radu Berceanu, iar mai incolo isi are vila vedeta Mihaela Radulescu. Pe edilul-sef al Bucurestiului par sa nu il deranjeze mormintele care se vor vedea de pe geamul casei pe care o construieste. Muncitorii lucreaza zi-lumina pentru a termina cat mai repede casa liderului democrat. Stiind probabil ca sunt angajati de unul dintre cei mai puternici politicieni, zidarii sunt foarte agresivi in momentul in care vine vorba despre fotografierea santierului. Ei sunt decisi sa faca orice pentru a proteja panoul pe care, conform legii, sunt trecute firmele care executa lucrarea. Dupa ce CANCAN a realizat primele poze in zona, sefii santierului au decis sa scoata panoul respectiv pentru a nu se vedea care sunt firmele executante ale lucrarii.

OCULT. Muncitorii au scos panoul cu autorizatia de constructie pentru a ascunde firmele de arabi care construiesc casa lui Videanu Firme dubioase lucreaza la casa lui Videanu

De ridicarea edificiului se ocupa doua companii. Una dintre ele este patronata de Talal Ali Jarrah, un libanez care a obtinut permisul de sedere in Romania dupa ce s-a judecat cu statul de mai multe ori. Jarrah este si acum in proces cu Autoritatea pentru Straini. Motivele pentru care aceasta institutie nu i-a acordat drept de sedere par a fi legate de siguranta nationala, deoarece oficialii institutiei nu au putut sa le faca publice nici macar in instanta. Firma libianului, „Art Design Production”, se ocupa de proiectele arhitecturale ale vilei in care se va delecta Videanu. Alegerea acestei firme de catre politician este ciudata si prin faptul ca ea nu are nici un an de existenta, deci implicit experienta ei este indoielnica. De constructia propriu-zisa se ocupa societatea „Getico Soft Exim”. Firma i-a apartinut lui Constantin Tanasescu, nepotul senatorului PRM Dan Tanasescu. Compania a fost vanduta in 2006, dupa ce Constantin Tanasescu a murit intr-un tragic accident de circulatie. Ea a fost vanduta unor irakieni desi in 2005 realizase o cifra de afaceri de peste 160 de miliarde de lei. In ciuda afacerilor profitabile, firma care ii face casa primarului Capitalei este plina de datorii. Directia de Finante Publice a emis in 19 ianuarie 2007 mai multe titluri de executare.

Citește și...