VIDEO. Bărbat rănit grav în București, de un copac care a căzut peste un taxi

Publicat: 24/10/2018 | 18:05

Un bărbat de 63 de ani a fost rănit, miercuri, în București, de un copac care s-a prăbușit peste el, dar și peste un taxi din apropiere.

Victima a fost găsită în stare de inconștiență, pe Șoseaua Giurgiului, la nr. 129, de către echipajele de intervenție, anunță reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov (ISUBIF).

Prins sub crengi

Bărbatul a fost preluat de salvatorii de la SMURD și transportat de urgență la Spitalul Bagdasar Arseni. (CITEȘTE ȘI: UN COPAC DOBORÂT DE VÂNT S-A PRĂBUȘIT PESTE O FEMEIE, LA CRAIOVA)

„Din informațiile furnizate de martori, reiese că autoturismul staționa, iar echipajul SMURD a găsit bărbatul rănit lângă mașină, prins sub crengi”, au precizat reprezentanții ISUBIF.

Cod galben de vânt puternic

Reamintim că ANM a emis, la nivelul întregii țări, o avertizare cod galben de intensificări ale vântului, valabilă de marți, ora 22 până miercuri la ora 22.00.

„În cursul zilei de miercuri (24 octombrie), vântul se va intensifica treptat în toate regiunile, cu viteze în general de 55 – 70 km/h, mai mari în sudul extrem al țării”, au anunțat meteorologii.

Recomandările IGSU

Pentru evitarea producerii unor situații de urgență care pot afecta viața și bunurile, facem un apel pentru populația din zonele vizate, ca pe timpul manifestării fenomenelor, să rămână în spații închise care le asigură protecția.

De asemenea, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autoturismelor se va realiza în zone ferite, la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și App Store”, a transmis Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).