VIDEO | Cel mai mare laborator de cocaină din Olanda, descoperit de poliție

Publicat: 11/08/2020 | 16:58
VIDEO | Cel mai mare laborator de cocaină din Olanda, descoperit de poliție

Poliția olandeză a descoperit cel mai mare laborator de cocaină găsit vreodată în țară.

Laboratorul, aflat  într-un grajd de cai reamenajat în oraşul Nijeveen, în apropiere de graniţa cu Germania – producea în jur de 200 de kilograme de cocaină pe zi, potrivit unui comunicat al poliţiei, scrie Agerpres.

„Acesta este cel mai mare laborator de cocaină descoperit vreodată în Olanda. Era o producţie enormă”, a transmis poliția.

Valoarea producției zilnice, 4,5 milioane de euro

Autoritățile au estimat că valoarea producţiei zilnice se ridica în jurul sumei de 4,5 milioane de euro. Șaptesprezece persoane au fost arestate, dintre care 13 columbieni. Circa 100 de kilograme de droguri, precum şi mii de litri de substanţe chimice, au fost confiscate.

Laboratorul în cauză era un loc în care cocaina era „spălată” de pe haine, potrivit poliţiei.

Pentru contrabanda cu droguri, acestea sunt dizolvate într-o soluţie care este îmbibată în ţesături înainte de a fi exportate. Cocaina este apoi „spălată” de pe material cu ajutorul unor chimicale speciale la sosirea în laborator, unde substanţa este apoi pregătită pentru vânzare.

În timpul altor două raiduri la depozite în oraşele Apeldoorn şi Elshout, poliţia a descoperit 120.000 de kilograme de haine care fuseseră folosite pentru transportul cocainei. Poliţia olandeză a afirmat că sunt posibile şi alte arestări.