VIDEO Peste 300 de medici s-au strans la Piata Universitatii pentru a-si sustine colegul bolnav!

Publicat: 23/10/2011 | 00:00
Scuarul din vecinatatea Spitalului Coltea, de la Piata Universitatii din Bucuresti a fost umplut astazi de sute de tineri imbracati in halate albe. Ei au manifestat astfel pentru a atrage atentia asupra cazului colegului si prietenului lor, doctorul Catalin Sandu, diagnosticat cu o forma rara de cancer, primul caz de acest fel din Romania!

Cazul lui Catalin Sandu a devenit cunoscut prin unicitatea lui: la 25 de ani, el a fost diagnosticat cu o forma rara de cancer, sarcom intraabdominal – tumora desmoplazica cu celule mici rotunde. Este primul caz de acest fel in Romania, iar in lume au mai fost semnalate doar alte 200 de cazuri.

In ajutorul tanarului absolvent de Medicina au sarit colegi si fosti colegi ai acestuia, care s-au strans astazi intr-un flashmob in piata Universitatii, langa Spitalul Coltea. Peste 300 de tineri imbracati in halate albe, purtand inscriptii de sustinere pentru Catalin, au participat la inedita manifestatie, prin care au vrut sa atraga atentia asupra acestui caz. „Pentru prima data, medicii ies in strada fara sa ceara ceva pentru ei”, declara unul dintre participanti. Minute in sir, medici si studenti la Medicina, fosti colegi de liceu si prieteni ai lui Catalin Sandu au aplaudat sub privirile mirate ale trecatorilor.

Pentru a incepe tratamentul si pentru operatie, tanarul medic a ajuns la o clinica din Freiburgh, Germania, insa doctorii de acolo se vor apuca de treaba numai dupa ce in contul clinicii vor intra cei 200.000 de euro care ar urma sa acopere in totalitate tratamentul. Pana in momentul de fata, parintii lui Catalin au reusit sa stranga aproximativ 60.000 de euro, dupa ce si-au vandut masina si au facut un credit bancar. Urmeaza sa-si vanda si casa, ca o ultima solutie pentru a-si salva fiul. Din donatii, colegii si prietenii lui Catalin au reusit si ei sa stranga aproximativ 15.000 de euro, insa mai este cale lunga pana la acoperirea sumei, iar speranta tuturor sta in cei care au si pot sa doneze in conturile deschise atat pe numele lui Catalin, cat si pe numele tatalui sau. A fost deschisa si o linie telefonica pentru cei care doresc sa ajute cu cate 10 euro.

Toti cei care vor sa ii acorde o sansa lui Catalin pot face donatii in urmatoarele conturi:

RO03RNCB0079124149020002 (euro)

RO30RNCB0079124149020001 (lei)

Deschise la BCR, Sucursala Titan pe numele Unga Raducu (tatal lui Catalin)

Cod SWIFT (valabil pt ambele conturi):RNCBROBU

Citește și...