Acasă » Știri » Știri interne » Vine primavara in Romania! Cum va fi vremea in urmatoarele doua saptamani

Vine primavara in Romania! Cum va fi vremea in urmatoarele doua saptamani

De: Cancan 10/02/2014 | 12:44
Vine primavara in Romania! Cum va fi vremea in urmatoarele doua saptamani

ANM a realizat o estimare a evolutiei valorilor termice si a precipitatiilor in intervalul 10 - 23 februarie, pentru toate regiunile din tara: Banat, Crisana, Transilvania, Maramures, Moldova, Dobrogea, Muntenia, Oltenia si la munte.

 

Estimarea este realizata folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime si minime, mediate pentru fiecare regiune a tarii si adaptate local cu modele statistice si sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicata de aparitie a precipitatiilor, conform mediafax.ro.

BANAT

In prima saptamana a intervalului vremea va fi deosebit de calda, cu maxime termice ce se vor situa in medie intre 10 si 16 grade, cele mai ridicate valori urmand a se inregistra in zilele de 11 si 16 februarie. Incepand din 17 februarie temperaturile diurne vor scadea usor, pana la medii cuprinse intre 7 si 10 grade Celsius. Pana in data de 18 februarie temperaturile minime vor fi cuprinse in medie intre 1 si 5 grade, dupa care, pana la sfarsitul intervalului, se vor situa in jurul valorii de 0 grade.

Vor fi ploi in general slabe in zilele de 11, 12 februarie si in jurul datei de 16 februarie. In restul intervalului probabilitatea de ploaie va fi destul de redusa, cu mentiunea ca in ultimele nopti vor fi conditii de lapovita.

Vremea se incalzeste in toata tara
Vremea se incalzeste in toata tara

CRISANA

Vremea va fi mai calda decat normal in prima saptamana a intervalului, cand temperaturile diurne se vor situa in medie intre 8 si 16 grade, cele mai ridicate valori urmand a se inregistra in zilele de 11 si 16 februarie. Incepand din 17 februarie maximele vor scadea usor pana la medii cuprinse intre 6 si 8 grade Celsius, ce vor caracteriza un regim termic apropiat de cel normal. Pana in data de 18 februarie, temperaturile minime vor fi cuprinse in medie intre 1 si 4 grade, dupa care, pana la sfarsitul intervalului, se vor situa in jurul valorii de 0 grade. Vor fi ploi in general slabe in zilele de 11, 12 si in jurul datelor de 16 si 18 februarie. In restul intervalului probabilitatea de ploaie va fi destul de redusa, cu mentiunea ca in ultimele nopti vor fi conditii de lapovita.

TRANSILVANIA

In perioada 10 – 16 februarie maximele termice vor oscila in medie intre 6 si 12 grade si vor caracteriza o vreme calda. Incepand din 17 februarie temperaturile diurne vor fi mai constante si apropiate de cele normale ale perioadei si se vor situa la valori medii in jur de 5 grade Celsius. Minimele termice vor fi preponderent negative pe aproape intreg intervalul de prognoza, cele mai scazute valori, in medie in jur de – 4 grade, se vor inregistra in noptile de 11, 22 si 23 februarie. In jurul datelor de 12 si 16 februarie si in perioada 18 – 21 februarie vor fi ploi, iar pe timpul noptilor trecator si lapovita sau ninsoare. In restul intervalului conditiile de precipitatii vor fi reduse.

MARAMURES

Vremea va fi calda in perioada 10 – 16 februarie, cand temperaturile diurne se vor situa, in medie, intre 6 si 12 grade Celsius. Incepand din 17 februarie maximele termice vor fi mai apropiate de cele normale ale perioadei si se vor situa la valori medii in jur de 5 grade Celsius. De-a lungul intregului interval de prognoza minimele termice se vor incadra in medie intre – 3 si 3 grade. Vor fi ploi, in general slabe, posibil in fiecare zi, iar incepand cu data de 18 februarie cresc sansele de lapovita sau ninsoare, pe timpul noptilor.

La munte temperaturile vor ajunge pana la 8 grade
La munte temperaturile vor ajunge pana la 8 grade


MOLDOVA

Valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru aceasta perioada, de-a lungul celor doua saptamani de prognoza. Astfel, temperaturile maxime vor fi cuprinse in medie intre 4 si 7 grade si doar in jurul datei de 16 februarie se pot apropia de 10 grade Celsius, in timp ce minimele vor oscila intre – 3 si 0 grade, exceptand noaptea de 11 februarie cand pot cobori la medii de – 6 grade Celsius. In intervalul 12-14 februarie si in perioada 16-21 februarie, vor fi ploi slabe sau burnite, dar trecator si lapovite sau fulguieli.

DOBROGEA

In prima saptamana a intervalului vremea va fi calda, cu maxime termice ce se vor situa in medie intre 8 si 12 grade, cele mai ridicate valori urmand a se inregistra in zilele de 12 si 16 februarie. Incepand din 17 februarie temperaturile diurne vor caracteriza un regim termic mai apropiat de cel normal, cu medii ale valorilor maxime in jur de 8 grade Celsius. Minimele termice vor fi preponderent pozitive de-a lungul intregului interval si vor oscila in medie intre 0 si 5 grade. Vor fi ploi slabe sau burnite in zilele de 13 si 14 februarie si in perioada 17-20 februarie.

MUNTENIA

Vremea va fi calda in prima saptamana, cand temperaturile diurne vor oscila in medie intre 7 si 13 grade Celsius, cele mai ridicate valori urmand a se inregistra in data de 16 februarie. In a doua saptamana, maximele termice vor fi mai apropiate de cele normale ale perioadei si se vor situa la valori medii in jur de 8 grade Celsius. De-a lungul intregului interval de prognoza, minimele termice se vor incadra in medie intre – 2 si 1 grad, exceptand noaptea de 11 februarie cand pot cobori la medii de – 5 grade Celsius. Vor fi ploi slabe sau burnite in zilele de 12 si 13 februarie, dar si in perioada 17-20 februarie, cand pe timpul noptilor poate aparea si lapovita.

OLTENIA

Vremea va fi usor mai calda decat in mod obisnuit pe tot parcursul intervalului, cu maxime termice ce se vor situa in medie intre 7 si 10 grade Celsius, iar in data de 16 februarie se vor apropia de o medie de 13 grade. Temperaturile minime se vor situa, de-a lungul celor doua saptamani de prognoza, la valori medii cuprinse intre – 2 si 2 grade. Vor fi ploi slabe sau burnite in jurul datei de 12 februarie, dar si in perioada 18-21 februarie, cand pe timpul noptilor poate aparea si lapovita.

LA MUNTE

In prima saptamana maximele termice se vor situa in medie intre 1 si 8 grade Celsius, cu cele mai ridicate valori in zilele de 11, 12 si 16 februarie, iar cele minime intre – 4 si 2 grade, caracterizand o vreme mai calda decat in mod normal pentru aceasta perioada. Dupa data de 17 febuarie, vremea se va raci, astfel incat temperaturile diurne vor avea valori medii in jur de 0 grade Celsius, iar cele nocturne vor fi, in medie, in jur de – 6 grade Celsius. In perioada 12-14 vor fi precipitatii slabe sub forma de ploaie, dar trecator si lapovita si ninsoare in zonele inalte. Dupa data de 16 februarie pana la sfarsitul intervalului vor predomina ninsorile, dar slabe cantitativ.

A.P

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Bancul de vineri | Tânărul, pensionarul și farmacista
Bancul de vineri | Tânărul, pensionarul și farmacista
FOTO. Mariana Bitang, transformare fizică uluitoare: cu greu a mai putut fi recunoscută! Cum arată doamna gimnasticii românești la 62 de ani
FOTO. Mariana Bitang, transformare fizică uluitoare: cu greu a mai putut fi recunoscută! Cum arată...
REACȚIA MOMENTULUI! Ce a putut să spună soția milionarului Șucu după ce l-a văzut pe Babasha la concertul Coldplay: "DA, DA, DA"
REACȚIA MOMENTULUI! Ce a putut să spună soția milionarului Șucu după ce l-a văzut pe...
Uite îngheţata, nu mai e îngheţata! Vedetele din România în imagini interzise cardiacilor
Uite îngheţata, nu mai e îngheţata! Vedetele din România în imagini interzise cardiacilor
De ce s-a dus de fapt Reghe peste Prodanca iar cu Poliția?! Nu skijet-ul, ci barca îl interesa! „Până la finalizarea divorțului, nu vinde nimic pe semințe”
De ce s-a dus de fapt Reghe peste Prodanca iar cu Poliția?! Nu skijet-ul, ci...
Soțul Ancăi Molnar aproape că a cedat la o zi de la înmormântarea make-up artistei:
Soțul Ancăi Molnar aproape că a cedat la o zi de la înmormântarea make-up artistei:...
Incredibila poveste a femeii care a recunoscut după 34 de ani că este implicată în uciderea soțului, împușcat de iubitul ei de 15 ani
Incredibila poveste a femeii care a recunoscut după 34 de ani că este implicată în...
Imagini din închisoarea în care intri și nu mai știe nimeni de tine. Încă 2.000 de infractori, trimiși în centrul mamut din El Salvador
Imagini din închisoarea în care intri și nu mai știe nimeni de tine. Încă 2.000...
La câți KM schimbi uleiul la cutia automată? Cât costă și care e cel mai bun produs
La câți KM schimbi uleiul la cutia automată? Cât costă și care e cel mai...
Furtunile vor lovi din nou România! ANM a emis un nou cod galben de vreme severă. Care sunt județele afectate
Furtunile vor lovi din nou România! ANM a emis un nou cod galben de vreme...
"Era sânge, era casa groazei!" - Ultimele clipe din viața Rădiței, surprinse de camerele de...
Discuția dintre Rebecca și Antoni! Concurenta încearcă să-l asigure pe partenerul său că nu l-a mințit în legătură cu sentimentele sale: „Eu nu m-am prefăcut niciodată.”
Discuția dintre Rebecca și Antoni! Concurenta încearcă să-l asigure pe partenerul său că nu l-a...
Anca Molnar, condusă pe ultimul drum! Scene sfâșietoare au avut loc la căpătâiul make-up artistei. Soțul și fiul ei nu s-au dezlipit de sicriu
Anca Molnar, condusă pe ultimul drum! Scene sfâșietoare au avut loc la căpătâiul make-up artistei....
Experienţa neplăcută a unui turist român în Istanbul, chiar în prima zi de vacanţă:
Experienţa neplăcută a unui turist român în Istanbul, chiar în prima zi de vacanţă: "Hoție...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Măi Bulă, familia ta din câte persoane e compusă?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Măi Bulă, familia ta din câte persoane e compusă?
Sculele Parkside perfecte pentru renovări sunt în ofertă la Kaufland
Sculele Parkside perfecte pentru renovări sunt în ofertă la Kaufland
NAZISTUL care a încercat să-l UCIDĂ pe Hitler
NAZISTUL care a încercat să-l UCIDĂ pe Hitler
De necrezut! Ce a spus Laurențiu Reghecampf despre trecutul amoros al iubitei lui, Corina Caciuc: „Eu sunt fixist. Cum aș putea să aflu...”
De necrezut! Ce a spus Laurențiu Reghecampf despre trecutul amoros al iubitei lui, Corina Caciuc:...
Județul din care românii nu mai vor să plece la muncă în străinătate. Se câștigă la cules de cireșe mai bine ca în Spania. Zilierii primesc și câte 100 euro pe zi
Județul din care românii nu mai vor să plece la muncă în străinătate. Se câștigă...
Locul de muncă în care poți lua și 300 de lei pe zi. Românii fug de acest job și nici nu vor să audă. Angajatorii sunt disperați așa că aduc oameni din străinătate
Locul de muncă în care poți lua și 300 de lei pe zi. Românii fug...
Se plătesc 352 DE LEI de persoană. Banii intră ASTĂZI, 14 IUNIE
Se plătesc 352 DE LEI de persoană. Banii intră ASTĂZI, 14 IUNIE
Anca Molnar, condusă pe ultimul drum cu ropote de aplauze. Mesajul cutremurător al soțului și al fiului ei. ''Îți spunem adio, iubirea noastră!''
Anca Molnar, condusă pe ultimul drum cu ropote de aplauze. Mesajul cutremurător al soțului și...
UEFA EURO 2024, disponibil acum gratuit
UEFA EURO 2024, disponibil acum gratuit
Americanii ştiu numărul soldaţilor pe care Rusia i-a pierdut în războiul din Ucraina
Americanii ştiu numărul soldaţilor pe care Rusia i-a pierdut în războiul din Ucraina
A MURIT chiar în ziua de Înălțare. ZI DE DOLIU pentru toată Biserica Ortodoxă
A MURIT chiar în ziua de Înălțare. ZI DE DOLIU pentru toată Biserica Ortodoxă
Becali dă lovitura în Pipera. Deja a discutat cu mai mulți milionari
Becali dă lovitura în Pipera. Deja a discutat cu mai mulți milionari
Câți lei a ajuns să coste o CIORBĂ în Mamaia, acum, la început de sezon estival 2024
Câți lei a ajuns să coste o CIORBĂ în Mamaia, acum, la început de sezon...
Ca şi Irinel Columbeanu, un alt bărbat celebru şi-a pierdut toţi banii şi a ajuns să lucreze ca şofer
Ca şi Irinel Columbeanu, un alt bărbat celebru şi-a pierdut toţi banii şi a ajuns...
Cine sunt părinții lui Babasha, tânărul huiduit la concertul Coldplay. Așa arată femeia de la care cântărețul a moștenit talentul
Cine sunt părinții lui Babasha, tânărul huiduit la concertul Coldplay. Așa arată femeia de la...
Saveta Bogdan, din nou îndrăgostită la 78 de ani: ”Am o relație cu un avocat. La vârsta asta vezi lucrurile altfel”
Saveta Bogdan, din nou îndrăgostită la 78 de ani: ”Am o relație cu un avocat....
Teodora, fiica lui Mihai Stoica, dezvăluiri despre lupta cu cancerul. Cum s-a vindecat și cum a primit diagnosticul la doar 24 de ani
Teodora, fiica lui Mihai Stoica, dezvăluiri despre lupta cu cancerul. Cum s-a vindecat și cum...
3 secrete care l-au ajutat pe un bărbat să trăiască 101 de ani. Ce trebuie să faci ca să ai o viață lungă
3 secrete care l-au ajutat pe un bărbat să trăiască 101 de ani. Ce trebuie...
Gigantul din România care face angajări. Nu ai nevoie de facultate pentru aceste posturi
Gigantul din România care face angajări. Nu ai nevoie de facultate pentru aceste posturi
×