Acasă » Showbiz » Showbiz intern » Vlăduța Lupău lua bani de la stat „pe nașpa” în timp ce își construia casă de 3 milioane $, susțin procurorii! Culisele scandalului în care risca 7 ani de închisoare

Vlăduța Lupău lua bani de la stat „pe nașpa” în timp ce își construia casă de 3 milioane $, susțin procurorii! Culisele scandalului în care risca 7 ani de închisoare

De: Irina Rasoveanu 30/10/2023 | 21:14
Vlăduța Lupău lua bani de la stat „pe nașpa” în timp ce își construia casă de 3 milioane $, susțin procurorii! Culisele scandalului în care risca 7 ani de închisoare

Vlăduța Lupău a fost prinsă cu mâța-n sac! Artista a încercat să ia bani „pe nașpa” de la stat în timp ce își construia casă de 3 milioane de dolari, susțin procurorii. Mai jos, în articol, vă prezentăm culisele scandalului!

Vlăduța Lupău a luat ilegal bani de la stat, în timpul stării de urgență din 2020. Artista a justificat că nu are venituri pentru că nu își poate desfășura activitatea, în pandemiei. Astfel că a primit „ajutor” suma de 8144 de lei. Dar surpriză! Procurorii din Sălaj au dat-o în vileag, după ce au descoperit că este vinovată de falsuri repetate. Mai mult, cântăreața risca să intre în spatele gratiilor pentru o perioadă de 7 ani, potrivit Știri de Cluj.

Vlăduța Lupău a încercat să „păcălească” statul

Celebra artistă a cerut, în timpul pandemiei, bani de la stat pe motiv că nu poate să își desfășoare activitatea și nu are venituri, primind astfel 8144 de lei. Însă, procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj au descoperit că Vlăduța Lupău vinovată de falsuri repetate și astfel risca 7 ani de închisoare.

”În subsidiar, suspecta a solicitat dispunerea unei soluţii de renunţare la urmărirea penală, întrucât nu există un interes public în urmărirea faptei, există o disproporţie vădită între cheltuielile pe care le-ar implica desfăşurarea procesului penal şi gravitatea urmărilor produse prin săvârşirea infracțiunii, raportat la valoarea prejudiciului, care de altfel a fost acoperit integral, iar în ceea ce priveşte criteriile de ordin personal.

Analizând materialul de urmărire penală, se constată că în cauză sunt aplicabile prevederile art. 318 alin. 1, 2, 3 din Codul de Procedură Penală, deoarece pentru infracţiunea săvârşită, legea penală prevede pedeapsa închisorii de cel mult 7 ani şi se constată că nu există un interes public în urmărirea acesteia.” , precizează procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj, potrivit sursei menționate mai sus.

Din fericire pentru ea, autoritățile au acceptat să renunțe la urmărirea penală, după ce Vlăduța Lupău a restituit cei 8.144 de lei încasați în fals. De asemenea, procurorii au luat în considerare faptul că artista nu avea antecedente.

Culisele scandalului

Conform probelor de la dosar, în luna iulie a anului 2020, Vlăduța Lupău a avut contracte în urma cărora a primit în jur de 40.000 de lei. Nu s-a mulțumit cu banii din concerte și a mai primit 4.071 de lei de la stat, în urma falsurilor în care a motivat că nu a putut munci. Suma este aproape neînsemnată față de ceea ce a câștigat ea, de fapt. Totuși, nu se compară cu opulența pe care a arătat-o în anii 2021 și 2022, atunci când și-a construit o casă în valoare de 3 milioane de euro și a achiziționat o mașină de 150.000 de euro. Iar în toată această perioadă, s-a pozat în vacanțe exclusiviste și în locuri scumpe. Revenind la vila de lux, o întreagă echipă a lucrat pentru ca vedeta să aibă parte de locuința visurilor sale.

„Să nu mă întrebați detalii, mobila este făcută toată la comandă, iar designul este făcut de o echipă profesionistă. Ador ușile, sunt din furnir.

Bucătăria nu este gata. Blatul mesei este din cuarț. În living mai avem de lucrat la scara interioară. În grădină este deja plantat un copac”, declara Vlăduța Lupău pe Instagram, înainte ca locuința să fie gata.

Vlăduța Lupău se răsfață în destinații exotice (Foto: Facebook)

Vlăduța Lupău cere 10.000 de euro pentru o noapte de petrecere

Se pare că artista nu a dus lipsă de bani, din contră a câștigat sume uriașe. Conform Spynews.ro, Vlăduța Lupău cere chiar și 10.000 de euro pentru a întreține atmosfera o noapte. Cu toate acestea, ea a falsificat documente care demonstrau că în lunile mai, iunie și iulie 2020 nu a avut venituri și astfel cerea indemnizație de sprijin din partea statului.

După instituirea stării de urgenţă pe teritoriul României şi ulterior, în timpul stării de alertă, respectiv în lunile mai, iunie, iulie 2020, suspecta a trimis prin intermediul portalului ”aici.gov.ro”, documentele necesare în vederea obţinerii indemnizației de sprijin pentru persoanele fizice care obţin venituri exclusiv din drepturile de autor şi drepturile conexe, îndeplinind aceasta perioadă, condiţiile prevăzute de lege pentru a obţine indemnizaţia.

Cu referire la documentele depuse de suspectă în luna august 2020, pentru a solicita indemnizatia pe luna iulie, respectiv în luna septembrie pentru a solicita indemnizația pe luna august 2020, din probele administrate a reieşit faptul că, documentele au conţinut date false, în sensul că suspecta a declarat pe propria răspundere, contrar adevărului, faptul că în lunile iulie şi august activitatea sa s-a menţinut întreruptă.”, au mai precizat procurorii.

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Irina Rasoveanu a terminat studiile Facultății de Jurnalism și Științele Cmunicării, în cadrul Univeristății din București. A făcut primii pași în domeniul jurnalistic încă din anul doi de facultate. A început prin stagii de practică, citeste mai mult
Parteneri
Locul din România unde se află CEA MAI FRUMOASĂ stradă din Europa / Puțini știu despre ea
Locul din România unde se află CEA MAI FRUMOASĂ stradă din Europa / Puțini știu...
FOTO. Cât de frumoasă e noua iubită cu care s-a cuplat la câteva zile după ce s-a afișat întâi cu logodnica și apoi cu amanta!
FOTO. Cât de frumoasă e noua iubită cu care s-a cuplat la câteva zile după...
AȘA a fost surprinsă Larisa lui Pescobar pe litoral! El se DISTRA în club în Mamaia și nu era cu ea
AȘA a fost surprinsă Larisa lui Pescobar pe litoral! El se DISTRA în club în...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Zodii care vor avea parte de o perioadă fantastică.  Se anunță schimbări benefice, plouă cu bani și scapă de probleme
Zodii care vor avea parte de o perioadă fantastică. Se anunță schimbări benefice, plouă cu...
Pensii dublate pentru această categorie de români! Anunțul a fost făcut chiar înainte de Paște
Pensii dublate pentru această categorie de români! Anunțul a fost făcut chiar înainte de Paște
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat macrou congelat. Ce s-a descoperit la analize
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
O tânără care a crezut că este mahmură a ajuns până la urmă la spital iar medicii i-au spus că mai are doar 12 luni de trăit
O tânără care a crezut că este mahmură a ajuns până la urmă la spital...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Cum vor petrece Paștele Oana și Viorel Lis: „O să mă duc pe câmp să alerg un miel”. Blondina face dezvăluiri inedite
Cum vor petrece Paștele Oana și Viorel Lis: „O să mă duc pe câmp să...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua de Florii? Primele rezultate ale analizelor
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii. Dimineața când ne trezeam, simțeam mirosul de lapte fiert, de turte făcute pe plită și căldură.”
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
„Am crezut că sunt iubit. Pleacă!” Pepe a aruncat verigheta și nu s-a mai uitat înapoi! Adevărul din spatele gestului său
„Am crezut că sunt iubit. Pleacă!” Pepe a aruncat verigheta și nu s-a mai uitat...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Când treci prin scanerul de securitate din aeroport agenții te văd dezbrăcat???
Când treci prin scanerul de securitate din aeroport agenții te văd dezbrăcat???
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Lidia Buble a făcut anunțul: „Mă veți vedea în rochia de mireasă. Sunt gata de măritat, dacă trebuie și insistă cine trebuie...”
Lidia Buble a făcut anunțul: „Mă veți vedea în rochia de mireasă. Sunt gata de...
Județul din România cu cele mai multe terenuri agricole. Are un sol foarte fertil și fermierii își doresc să cumpere pământ aici
Județul din România cu cele mai multe terenuri agricole. Are un sol foarte fertil și...
Mihaela Bilic a dezvăluit cele două legume pe care să le mănânci de Paște: “Se activează în ficat și îl detoxifică”
Mihaela Bilic a dezvăluit cele două legume pe care să le mănânci de Paște: “Se...
Mașinile care nu mai trec ITP-ul. Vor pica inspecția tehnică periodică
Mașinile care nu mai trec ITP-ul. Vor pica inspecția tehnică periodică
Scandal monstru între Florin Dumitrescu și Alex Dima. Chef-ul l-a jignit foarte urât. ''Nu mai mânca, dementule!''
Scandal monstru între Florin Dumitrescu și Alex Dima. Chef-ul l-a jignit foarte urât. ''Nu mai...
Jocuri gratuite pt. abonații PlayStation Plus Essential în mai 2024
Jocuri gratuite pt. abonații PlayStation Plus Essential în mai 2024
Rusia pune la cale revendicarea victoriei pe câmpul de luptă. În ce constă planul în trei paşi pentru destabilizarea Ucrainei
Rusia pune la cale revendicarea victoriei pe câmpul de luptă. În ce constă planul în...
Decizie pentru cei care au permis categoria B. Legea a fost promulgată de Iohannis
Decizie pentru cei care au permis categoria B. Legea a fost promulgată de Iohannis
Drumul cu peisaje de vis din România, modernizat. Priveliștile care-ți taie respirația, dar cu taxă
Drumul cu peisaje de vis din România, modernizat. Priveliștile care-ți taie respirația, dar cu taxă
Un român a făcut CALCULUL complet: „Cât costă să locuiești, singur, în Londra, în condiții de minimă decență”
Un român a făcut CALCULUL complet: „Cât costă să locuiești, singur, în Londra, în condiții...
Mihăiţă Neşu a rupt tăcerea şi a spus adevărul despre divorţul de soţia sa: „A fost un şoc foarte mare pentru ea!”
Mihăiţă Neşu a rupt tăcerea şi a spus adevărul despre divorţul de soţia sa: „A...
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a rămas surprinsă de ce era în ea. A povestit totul
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital:
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
De ce au divorțat Gabriela Cristea și Marcel Toader. Bărbatul i-a golit toate conturile bancare
De ce au divorțat Gabriela Cristea și Marcel Toader. Bărbatul i-a golit toate conturile bancare
Ciorba pe care trebuie să o ai pe masa de Paște. E cel mai savuros preparat
Ciorba pe care trebuie să o ai pe masa de Paște. E cel mai savuros...
Sâmbătă, 4 mai 2024, de la ora 11, viața acestor 5 zodii intră într-o nouă etapă. Le așteaptă bogăție și succes
Sâmbătă, 4 mai 2024, de la ora 11, viața acestor 5 zodii intră într-o nouă...