Acasă » Știri » Știri interne » VREMEA pana la sfarsitul lunii. Vezi daca se intoarce canicula si unde urmeaza sa avem precipitatii insemnate

VREMEA pana la sfarsitul lunii. Vezi daca se intoarce canicula si unde urmeaza sa avem precipitatii insemnate

De: Cancan 18/08/2014 | 14:33
VREMEA pana la sfarsitul lunii. Vezi daca se intoarce canicula si unde urmeaza sa avem precipitatii insemnate

ANM anunta ca, in urmatoarea perioada, vremea urmeaza sa se incalzeasca, insa pana la sfarsitul lunii august, temperaturile urmeaza sa scada brusc.

Administratia Nationala de Meteorologie a realizat o estimare a evolutiei valorilor termice si a precipitatiilor in intervalul 18 – 31 august, pentru toate regiunile din tara: Banat, Crisana, Transilvania, Maramures, Moldova, Dobrogea, Muntenia, Oltenia si la munte.

Estimarea este realizata folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime si minime, mediate pentru fiecare regiune a tarii si adaptate local cu modele statistice si sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicata de aparitie a precipitatiilor.

Meteo

BANAT

In primele zile ale intervalului, temperaturile vor marca o crestere treptata si vor atinge medii ale maximelor de aproximativ 30 de grade si ale minimelor, de 16 grade. Ulterior, vremea se va raci cu aproximativ 6 grade, devenind racoroasa in intervalul 22 – 25 august. In a doua saptamana de prognoza, valorile termice vor creste spre cele normale pentru ultima decada a lunii august, cu 26…29 de grade in orele amiezelor si 14…15 grade in timpul noptilor.

Probabilitatea de ploaie va fi ridicata pe tot parcursul intervalului de prognoza, exceptand primele trei zile, cand vremea va fi frumoasa. In jurul datei de 21 august, se pot acumula cantitati de apa mai insemnate.

CRISANA

La inceputul intervalului de prognoza vremea se va incalzi, atingand pe 20 august valori medii diurne de aproximativ 30 de grade, apoi va intra intr-un proces de racire. Intervalul 22 – 25 august va fi caracterizat de o vreme racoroasa, cu temperaturi maxime, in medie, de 24 de grade si minime de 12 grade. In a doua saptamana, regimul termic se va mentine relativ constant, cu medii ale maximelor de 26…27 de grade si ale minimelor de 13…15 grade.

Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi ridicata incepand de la mijlocul primei saptamani de prognoza, dar averse pe arii mai extinse si insemnate cantitativ vor fi de interes in jurul datelor de 21 si 26 august.

TRANSILVANIA

In primele zile ale intervalului de prognoza vremea va fi calduroasa, cu temperaturi in crestere treptata, spre medii de aproximativ 30 de grade joi, 21 august, apoi temperaturile vor scadea brusc, cu 5…6 grade. Din 26 august, regimul termic diurn va deveni apropiat de cel normal, cu maxime in jurul a 26 de grade. Valorile medii minime vor varia intre 10 si 14 grade pana pe 25 august, apoi se vor mentine relativ stationare, in jurul a 12 grade.

Probabilitatea de aparitie a averselor va fi ridicata incepand din data de 21 august, iar in intervalul 21 – 23 august, precum si in jurul datei de 26 august, ploile vor fi mai insemnate cantitativ si se vor semnala pe arii mai extinse.

Meteo

MARAMURES

Valorile termice vor marca o crestere treptata pana pe data de 20 august, cand mediile maximelor diurne vor atinge 28 de grade, iar ale minimelor nocturne vor fi de aproximativ 14 grade. Pe 21 si 22 august vremea se va raci semnificativ, temperaturile maxime vor scadea spre medii de 21…22 de grade, iar cele minime spre 11 grade, valori care se vor mentine relativ constante pana pe 25 august. A doua saptamana a intervalului de prognoza va debuta cu o incalzire a vremii, ce va determina revenirea regimului termic la valori normale pentru perioada calendaristica, respectiv 26…28 de grade ziua si 13…14 grade noaptea, valori ce se vor mentine pana la sfarsitul lunii.

Probabilitatea pentru averse importante cantitativ si pe arii extinse va fi ridicata in jurul datei de 21 august. In restul intervalului de prognoza, ploile vor fi slabe si se vor semnala sporadic.

MOLDOVA

Media maximelor termice va creste cu aproximativ 6 grade in primele zile ale perioadei de prognoza, atingand aproximativ 31 de grade pe 21 august, cand vremea va fi calduroasa, dupa care temperaturile vor scadea, spre 24…25 de grade in intervalul 22 – 25 august. Minimele nocturne vor avea o evolutie asemanatoare, fiind in scadere de la 17 grade pe 22 august, spre 13 grade pe 25 august. O noua incalzire va avea loc la inceputul celei de a doua saptamani de prognoza, dupa care, pana la sfarsitul lunii, se va mentine un regim termic apropiat de cel normal pentru ultima decada de august, cu medii ale temperaturilor maxime de 27…28 de grade, in timp ce minimele nocturne se vor situa, in medie, in jurul valorii de 15 grade.

Probabilitatea de ploaie se va mentine scazuta pe tot parcursul intervalului si doar in jurul datei de 21 si 26 august vor fi averse slabe, pe arii restranse, cel mai probabil in nordul regiunii.

DOBROGEA

Vremea se va incalzi de la o zi la alta la inceputul intervalului, astfel incat pe 22 august se vor atinge valori medii ale temperaturilor maxime de aproximativ 29 de grade, in timp ce minimele nocturne vor creste treptat spre 20 de grade. Pe 23 – 24 august va avea loc o racorire a vremii, iar regimul termic mediu va fi caracterizat de valori cu 4 grade mai coborate, atat la valorile maxime, cat si la cele minime. Ulterior valorile termice vor marca o crestere, iar intre 27 si 31 august vor fi, in medie, 28 de grade ziua si 18 grade noaptea, valori normale pentru sfarsitul lunii august.

Meteo

Probabilitatea de aparitie a ploilor se va mentine redusa in cea mai mare parte a intervalului de prognoza si doar pe 22, 23 si 26 august, pe arii restranse, vor fi ploi de scurta durata.

MUNTENIA

Temperaturile vor fi in crestere treptata in primele zile ale perioadei de prognoza, iar pe 21..22 august vremea va deveni calduroasa si se vor atinge, in medie, 32 de grade la valorile maxime diurne si 18 grade la cele minime nocturne. Va urma o racorire ce va determina, pe 24 august, maxime termice de 26 de grade si minime ce vor scadea spre 14 grade, pentru ca apoi vremea sa se incalzeasca din nou. Prin urmare, intre 27 si 31 august, regimul termic va fi caracterizat de valori apropiate de normele climatologice ale perioadei, cu 29…30 de grade ziua si 15..16 grade noaptea.

Probabilitatea pentru averse, posibil mai insemnate cantitativ, va fi mai mare pe 23, 24 si 26 august, in rest doar cu totul izolat si trecator va ploua slab.

OLTENIA

Temperaturile maxime vor creste treptat, astfel incat pe 21 august se vor atinge valori medii de 30 de grade, in timp ce minimele se vor situa in jurul a 17 grade. In urmatoarele zile, insa, regimul termic va marca o scadere, iar intre 23 si 25 august vor fi maxime diurne de 26…27 de grade si minime nocturne de 13…14 grade. In a doua saptamana de prognoza, o noua incalzire a vremii va determina un regim termic normal pentru final de august, cu temperaturi medii de 28…29 de grade ziua si aproximativ 16 grade noaptea.

Probabilitatea pentru averse, in general slabe, va fi mai mare pe 21, 22, 23 si 26 august, iar in rest doar izolat vor fi conditii pentru ploi trecatoare.

LA MUNTE

In primele patru zile ale intervalului de prognoza, temperatura aerului va marca o crestere treptata, de la 16 grade in prima zi, spre 21 de grade pe data de 21 august, cand si minimele se vor situa in jurul a 11 grade. Apoi va avea loc o scadere a regimului termic, iar intre 22 si 26 august vremea va deveni racoroasa, cu maxime de 15…16 grade si minime de 7…8 grade. In ultima parte a intervalului, temperaturile vor creste usor, spre medii de 18…20 de grade ziua si 10…11 grade noaptea, regimul termic revenind la normal.

Averse pe arii mai extinse si izolat importante cantitativ se vor semnala intre 21 si 24 august, precum si in intervalul 28 – 30 august.

R.O.
 

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Care sunt cele mai otrăvitoare PLANTE din România. Unele persoane le-au ținut acasă, în vaze, fără să știe cât de periculoase sunt
Care sunt cele mai otrăvitoare PLANTE din România. Unele persoane le-au ținut acasă, în vaze,...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Mădălina Ghenea, cea mai INCENDIARĂ filmare din an! A RIDICAT temperatura din termometre
Mădălina Ghenea, cea mai INCENDIARĂ filmare din an! A RIDICAT temperatura din termometre
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă...
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort...
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea care i-a schimbat viața
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea...
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o sumă mare în cont și i-au furat 140.000 €
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Alina Ceuşan s-a afișat cu burtica de graviduță. Cum arată și ce anunț important a făcut creatoarea de conținut pentru urmăritorii săi: ,,Am fost întotdeauna transparentă și destul de deschisă”
Alina Ceuşan s-a afișat cu burtica de graviduță. Cum arată și ce anunț important a...
Ramona s-a aruncat de la etaj după ce a născut! Dezvăluiri!
Ramona s-a aruncat de la etaj după ce a născut! Dezvăluiri! "Dumnezeu s-o ierte"
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a trăit „Au fost restaurante care nu m-au primit. A căzut cerul pe mine.”
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a...
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Jador, adevărul despre relația cu Andreea Bălan, după ce artista l-a blocat și nu-și mai vorbesc:
Jador, adevărul despre relația cu Andreea Bălan, după ce artista l-a blocat și nu-și mai...
Cât costă, de fapt o succesiune, în 2024. Suma pe care trebuie să o pregătești
Cât costă, de fapt o succesiune, în 2024. Suma pe care trebuie să o pregătești
Leguma pe care trebuie să o incluzi zilnic în meniu. Românii nu prea o consumă și pentru că este ieftină. E o bombă de vitamine și face minuni pentru sănătatea ta
Leguma pe care trebuie să o incluzi zilnic în meniu. Românii nu prea o consumă...
S-a dat ORDIN în Ungaria! Ungurii ne dau lecții
S-a dat ORDIN în Ungaria! Ungurii ne dau lecții
Bătaie cu pumni, picioare şi unghii între Prodanca şi Reghe! Antrenorul este urmărit penal, riscă închisoare şi daune de un milion de euro
Bătaie cu pumni, picioare şi unghii între Prodanca şi Reghe! Antrenorul este urmărit penal, riscă...
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Ministrul agriculturii din Ucraina a fost arestat
Ministrul agriculturii din Ucraina a fost arestat
DISPARE Shein din Europa? Comisia Europeană a luat decizia
DISPARE Shein din Europa? Comisia Europeană a luat decizia
Vremea de Florii. Prognoza după episodul ploios din ultima săptămână
Vremea de Florii. Prognoza după episodul ploios din ultima săptămână
„Armata OBLIGATORIE” în România! Anunțul care bulversează milioane de români
„Armata OBLIGATORIE” în România! Anunțul care bulversează milioane de români
Decizia pe care au luat-o Andreea Bălan şi fostul ei soţ, la mai bine de doi ani de la divorţ! Cântăreaţa a dezvăluit totul!
Decizia pe care au luat-o Andreea Bălan şi fostul ei soţ, la mai bine de...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu:
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
Ce moștenire le va lăsa Dan Negru copiilor: „În lumea civilizată asta e o normalitate. La noi e o minune”
Ce moștenire le va lăsa Dan Negru copiilor: „În lumea civilizată asta e o normalitate....
Produsul Lidl adorat de toți românii este adus la raft de sâmbătă, 27 aprilie 2024. E la ofertă, dar retailerul are în catalog și alte reduceri. Apar și promoțiile de Paște
Produsul Lidl adorat de toți românii este adus la raft de sâmbătă, 27 aprilie 2024....
Funcția Waze de care puțini șoferi din România știu că este disponibilă. Te scoate dintr-o mare încurcătură și ocolește toate ambuteiajele
Funcția Waze de care puțini șoferi din România știu că este disponibilă. Te scoate dintr-o...