Weekend spectaculos la judo! România a câştigat 7 medalii la Europenele pentru cadeţi de la Ploieşti

Publicat: 07/05/2017 | 21:27
Weekend spectaculos la judo! România a câştigat 7 medalii la Europenele pentru cadeţi de la Ploieşti

România încheie Openul European pentru cadeţi cu şapte medalii! În cea de-a doua zi a competiţiei, România a reuşit să câştige de două ori aurul la băieţi, argintul la fete şi alte două medalii de bronz. Românii au câştigat două medalii de aur şi la Europenele de Kata din Malta. Dincolo de rezultate, însă, sportivii au făcut spectacol pe tatami, iar eforturile nu au fost mici.

Imnul României s-a auzit de două ori în faţa reprezentanţilor din 27 de ţări. Judoka Andrei Pîrloga a reuşit să câştige aurul la Openul European pentru cadeţi, la categoria 73 de kilograme, iar Eduard Şerban este câştigătorul categoriei 90 de kilograme, după un meci spectaculos.

Această medalie este foarte importantă pentru mine, pentru că anul acesta am şi campionatele europene şi mondiale şi trebuie să am cât mai multe rezultate bune”, a declarat Andrei Pîrloga.

Eu m-am pregătit foarte bine pentru această cupă şi mă aşteptam, adică eram încrezător”, a spus şi Eduard Şerban.

Judoka Paula Gliga a cucerit medalia de argint la categoria 57 de kilograme. Alte două medalii de bronz au mai câştigat sportivii români, în cea de-a doua zi a competiţiei. Cosmina Dănila, la categoria plus 70 de kilograme, şi Alexandru Roman, la plus 90 de kilograme, au urcat şi ei pe podium.

Ziua de astăzi a fost mai reuşită decât cea de ieri. Poate, ieri fiind prima zi, nu am fost foarte bine încălziţi. Competiţia a fost foarte bună cu mulţi participanţi, un sport care dezvoltă imaginaţia, care dezvoltă îndemânarea, un sport fenomenal de aplicativ”, a precizat Florin Bercean, antrenorul lotului olimpic feminin.

În total, România a câştigat şapte medalii la Openul European de judo pentru cadeţi, concurs desfăşurat la Ploieşti. În paralel, alte două medalii de aur au fost câştigate de echipele Iulian Surlă – Aurelian Fleisz şi Alina Zaharia – Alina Cheru la Campionatul european de Judo Kata din Malta.