Acasă » Știri » Știri interne » Strategia lui Voronin pentru eliminarea primarului Chisinaului

Strategia lui Voronin pentru eliminarea primarului Chisinaului

De: Cancan 17/10/2007 | 00:00
Strategia lui Voronin pentru eliminarea primarului Chisinaului

PLAN. Ajutat de serviciile secrete, Voronin incearca sa le inchida gura liberalilor, in frunte cu primarul Dorin Chirtoaca Razboi. Presedintele moldovean a instituit, cu ajutorul serviciilor secrete, o celula de criza pentru compromiterea principalului sau rival politic, Dorin Chirtoaca Adrian Nicolae Victoria tanarului liberal Dorin Chirtoaca (n. 09.08.1978), proroman declarat, de orientare europeana, vicepresedinte al Partidului Liberal din Republica Moldova la alegerile pentru Primaria Chisinaului, continua sa fie in centrul preocuparilor presedintelui comunist Vladimir Voronin, compromiterea acestuia devenind un obiectiv de prim rang, obsesiv, in strategia politica a sefului statului moldovean. Procuratura Generala, serviciile secrete moldovenesti si rezidentii spionajului rusesc – mobilizare generala antichirtoaca. Practic, dupa cum este cunoscut, pierderea de catre comunisti a primariei Chisinaului – oras ce detine o patrime din populatia tarii si care realizeaza jumatate din produsul intern brut – a dat un semnal major in favoarea schimbarii la nivelul intregii societati moldovenesti. Aceasta atitudine poate lua proportiile unei „pandemii anticomuniste”. Potrivit observatorilor, realizarea unui management performant al lui Dorin Chirtoaca in functia de edil al Chisinaului, ar intari considerabil prestigiul opozitiei democratice proeuropene, existand sanse serioase cu privire la reorientarea optiunii populatiei Moldovei catre Uniunea Europeana, pe fondul influentei exercitate de modelul romanesc si a saraciei tot mai amplificate a populatiei. In acest sens, o ” celula de criza ” creata de presedintele Vladimir Voronin si condusa de Mark Tkaciuc (n. 26.09.1966), consilier prezidential pe probleme politice, apreciat ca eminenta cenusie a politicii chisinauene, a elaborat un plan strategic, etapizat, de compromitere a tanarului primar, si in context mai larg, de deturnare a Partidului Liberal din Moldova de la traseul politic actual, prin incorporarea sa intr-un ” pol liberal ” controlat de comunisti. Din grupul mentionat, fac parte reprezentanti ai SIS (Serviciului de Informatii si Securitate al Republicii Moldova), Procuraturii Generale a Republicii, existand o cooperare informala cu rezidenti ai SVR (” Slujba Vnesnei Razvedki ” – Serviciul de Informatii al Rusiei) pe teritoriul Republicii Moldova.

Planul de compromitere a Primarului Chisinaului.Etape si vectori.

Din informatiile pe care le detinem, rezulta ca acest proiect se bazeaza pe 5 piloni principali : 1. Infiltrarea in anturajul primarului Chirtoaca cu agenti provocatori si cumpararea sau santajarea unor colaboratori din jurul acestuia, a unor consilieri si experti, care, pe fondul lipsei obiective de experienta a primarului, sa-l determine sa semneze acte contrare legislatiei RM. In aceasta directie, este de notat ca primarul Dorin Chirtoaca este filat permanent, se intercepteaza comunicatiile si i se fotocopiaza toate actele din birou, care ajung la Procuratura via SIS. Pe acest fond, Procuratura Republicii i-a deschis un prim dosar penal, intr-o speta legata de o asa-zisa plata ilegala catre societatea de stat ” Termocom „. Se prevede ca in viitorul apropiat, aceasta agresiune cu valente de santaj va continua si se va amplifica. 2. Mentinerea unei stari de tensiune/incertitudine in cadrul Consiliului General al Chisinaului. Folosindu-se de elemente santajabile, prin manevre procedurale, Consiliul General este tinut intr-o stare de inoperabilitate, in acest mod paralizandu-se practic toate initiativele primarului. Pana in prezent nu au fost repartizate functiile de conducere si nu a fost stabilita structura comisiilor. 3. Probarea unor asa-zise inclinatii homosexuale ale Primarului Chisinaului. Potrivit acelorasi surse, in scurta vreme se va incerca lansarea pe piata media din Republica Moldova a unei casete video contrafacute, inregistrata in perioada studiilor in Franta, efectuate de Dorin Chirtoaca, caseta care ” chipurile ” ar proba ca acesta este homosexual pasiv. In acest sens, masinaria de zvonuri de la Chisinau lucreaza de mai multa vreme. Se speculeaza faptul ca primarul Chisinaului este necasatorit si, ca in calitate de fost lider al Comitetului Helsinki pentru Drepturile Omului din Moldova, a pledat pentru apararea drepturilor minoritatii sexuale, considerand ca legalizarea homosexualitatii ar putea duce la integrarea mai rapida a Republicii Moldova in Uniunea Europeana. 4. Cea mai inteligenta miscare cu bataie lunga este ” proiectul „, deturnarea miscarii liberale din Moldova, prin introducerea ” pionului otravit „, Vladimir Filat, fost Director General al Privatizarii si al Administrarii Proprietatii de Stat (1998), fost ministru de Stat (1999), deputat demisionar din Partidul Democrat din Moldova.

” Pionul otravit „, Vladimir Filat, santajat cu o cladire de 20 mil. euro

Motivatiile care stau la baza alegerii lui Vladimir Filat. Din punct de vedere psihologic, Vladimir Filat (n. 05 mai 1969, sat Lapusna, raion Hancesti), este apreciat ca iun oportunist, egocentric, interesat numai de propria bunastare. Varsta de 37 de ani, precum si faptul ca are o figura europeana, ” de export „, si poseda o avere insemnata, il fac, in opinia expertilor de la Chisinau, compatibil pentru un viitor tandem cu Chirtoaca, menit sa determine deturnarea intregului Partid Liberal din Moldova catre tintele dorite de comunisti. Pentru a se facilita ” jonctiunea „, se promoveaza cu insistenta, faptul ca, Vladimir Filat si-a efectuat studiile in Romania, si a detinut, in anii 1990, si functia de ” Presedinte al studentilor si elevilor basarabeni din Romania „. In realitate, aceasta legenda a proromanismului lui Filat, este contrazisa de numeroase date, indicii si informatii detinute de serviciile romanesti. Astfel, Vladimir Filat a fost monitorizat de SRI, potrivit mandatului 00492/1998 al Parchetului Curtii Supreme de Justitie, stabilindu-se conexiunile sale cu autoritati si oameni de afaceri din sfera crimei organizare, in celebrul scandal ” Tigareta – Moldova „, fapt ce a facut obiectul unui dosar intentat de Parchetul Iasi, aflat in prezent pe rol la Parchetul General al Romaniei. Filat este urmarit pentru atentat la siguranta Nationala a Romaniei. Un alt scandal cu ramificatii internationale, legat de numele acestuia, il reprezinta comercializarea ilegala a avioanelor Tpolev 154 ale companiei Air Moldova. In 1994, Vladimir Filat si-a transferat catre sine, in calitate de sef al Privatizarii, contra unei sume modice, un imobil situat la intersectia B-dul Stefan cel Mare si Sfintii – B-dul Ismail, in prezent modernizat si cu o valoare de piata de aproximativ 20-25 milioane euro. Pentru a-l determina sa participe la planul de deturnare a miscarii liberale si distrugere a prestigiului Partidului Liberal din Moldova, Vladimir Filat este santajat cu anularea actelor de vanzare – cumparare a imobilului respectiv, in acest sens, Procuratura Generala a Republicii Moldova deschizand dosarele nr. 24-8d07 din 19.04.2007 cu privire la declararea nulitatii dispozitiei de transmitere a actiunilor statului in SC ” IPTEH „.

Liderul PLD Theodor Stolojan atras in cursa?

5. Folosirea, pentru credibilizare, a unor personalitati politice din Romania, care sa participe „in orb” la aceasta „constructie’. In perspectiva, asa-zisei unificari a liberalismului din Moldova, cu „varf de lance” Vladimir Filat, s-a incercat si se incearca atragerea unor personalitati din Romania. In capcana ” vulpoiului ” Voronin pare a fi cazut deja liderul Partidului Liberal Democrat, Theodor Stolojan. Filat sustine ca a avut cu acesta o serie de intalniri private in cadrul carora ” Stolojan a priomis sprijin politic proiectului politic, in context romanesc si european „. Despre relatia Stolojan – Filat se cunoaste faptul ca ea dateaza din perioada 1998 – 1999, cand liderul de azi al PLD era reprezentantul FMI la Chisinau, iar Vladimir Filat, „tartorul” privatizarilor din statul vecin. Potrivit unor surse credibile, relatia a fost cimentata de anumite facilitati facute firmelor din grupul „TOFAN” (pe atunci in sfera de influenta a lui Stolojan) de catre Filat si seful sau de atunci, prim ministrul Ion Sturza, in prezent presedintele Rompetrol Moldova. Persoanele avizate considera aceste scenarii ca „avand mari sorti de izbanda” si apreciaza ca „ele ar fi mai nocive pentru imaginea fortelor anticomuniste si integrarea europeana a Republicii Moldova decat esecul guvernarii „algoritmice” al Aliantei pentru Democratie si Reforme din RM, din perioada 1997 – 2000, care i-a propulsat de 8 ani la putere pe comunisti”.

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Un turist a gătit ouă-ochiuri în balconul unui hotel din Dubai. Imaginile au devenit VIRALE
Un turist a gătit ouă-ochiuri în balconul unui hotel din Dubai. Imaginile au devenit VIRALE
FOTO. Mariana Bitang, transformare fizică uluitoare: cu greu a mai putut fi recunoscută! Cum arată doamna gimnasticii românești la 62 de ani
FOTO. Mariana Bitang, transformare fizică uluitoare: cu greu a mai putut fi recunoscută! Cum arată...
INCREDIBIL! Vedeta din România a fost îngrozită de ceea ce a trăit în America! "Urăsc țara asta". A filmat un atac armat și a postat imaginile
INCREDIBIL! Vedeta din România a fost îngrozită de ceea ce a trăit în America! "Urăsc...
Au încins atmosfera la malul mării. Canicula le-a făcut pe vedete să renunţe la haine
Au încins atmosfera la malul mării. Canicula le-a făcut pe vedete să renunţe la haine
Cuplul Doina Teodoru-Cătălin Scărlătescu a bătut recordul la vacanțe: „Ne-am dorit mai mult timp pentru noi”
Cuplul Doina Teodoru-Cătălin Scărlătescu a bătut recordul la vacanțe: „Ne-am dorit mai mult timp pentru...
Decizia luată de autorități în privința căutărilor lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia
Decizia luată de autorități în privința căutărilor lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia
Incredibila poveste a femeii care a recunoscut după 34 de ani că este implicată în uciderea soțului, împușcat de iubitul ei de 15 ani
Incredibila poveste a femeii care a recunoscut după 34 de ani că este implicată în...
Un nou război catastrofal ar putea să cuprindă Orientul Mijlociu. Israelul și Libanul, în tensiune maximă, se apropie de dezastru
Un nou război catastrofal ar putea să cuprindă Orientul Mijlociu. Israelul și Libanul, în tensiune...
La câți KM schimbi uleiul la cutia automată? Cât costă și care e cel mai bun produs
La câți KM schimbi uleiul la cutia automată? Cât costă și care e cel mai...
Doliu în lumea muzicii! A murit Marius Baiazid, după o luptă cu o boală nemiloasă
Doliu în lumea muzicii! A murit Marius Baiazid, după o luptă cu o boală nemiloasă
Viorel a murit înainte de a-și strânge familia în brațe! Se întorsese în țară și doar 7 km îl despărțeau de cei dragi! Destinul a avut, în schimb, alte planuri cu tânărul de 22 de ani
Viorel a murit înainte de a-și strânge familia în brațe! Se întorsese în țară și...
Ștefania și Cosmin în camera roșie! Care este situația din momentul de față dintre cei doi concurenți: „Eu mă gândeam ca după ce se află chestia asta să încerc să plec acasă.”
Ștefania și Cosmin în camera roșie! Care este situația din momentul de față dintre cei...
IMAGINI EXCLUSIVE: Irinel Columbeanu își ia fiica în brațe, pe aeroport! Irinuca a sosit în România, din SUA!
IMAGINI EXCLUSIVE: Irinel Columbeanu își ia fiica în brațe, pe aeroport! Irinuca a sosit în...
Petru, românul ucis în Congo de rebelii M23, era la ultima misiune și urma să vină acasă:
Petru, românul ucis în Congo de rebelii M23, era la ultima misiune și urma să...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Măi Bulă, familia ta din câte persoane e compusă?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Măi Bulă, familia ta din câte persoane e compusă?
Samsung Galaxy S24 FE își face apariția în baza de date Geekbench. Ce procesor folosește
Samsung Galaxy S24 FE își face apariția în baza de date Geekbench. Ce procesor folosește
Ce a găsit NASA pe exteriorul STAȚIEI SPAȚIALE INTERNAȚIONALE? Sunt VII!
Ce a găsit NASA pe exteriorul STAȚIEI SPAȚIALE INTERNAȚIONALE? Sunt VII!
De necrezut! Ce a spus Laurențiu Reghecampf despre trecutul amoros al iubitei lui, Corina Caciuc: „Eu sunt fixist. Cum aș putea să aflu...”
De necrezut! Ce a spus Laurențiu Reghecampf despre trecutul amoros al iubitei lui, Corina Caciuc:...
Leii vor uimi pe toată lumea! Alte 2 zodii vor reuși să atragă atenția. Astrologii au făcut dezvăluirea
Leii vor uimi pe toată lumea! Alte 2 zodii vor reuși să atragă atenția. Astrologii...
Cinci zodii cărora Dumnezeu le pune mâna-n cap după 20 iunie. Își schimbă viața, au parte de împăcări, iar norocul le surâde pe toate planurile
Cinci zodii cărora Dumnezeu le pune mâna-n cap după 20 iunie. Își schimbă viața, au...
Verdict pentru șoferii români: NU se consideră accident. Se încadrează la tentativă de omor
Verdict pentru șoferii români: NU se consideră accident. Se încadrează la tentativă de omor
Oana Roman, anunţ „matrimonial” pe Facebook, îşi caută un soţ care să o ducă pe Coasta de Azur: „Divorțată după un mariaj mega toxic”
Oana Roman, anunţ „matrimonial” pe Facebook, îşi caută un soţ care să o ducă pe...
UEFA EURO 2024, disponibil acum gratuit
UEFA EURO 2024, disponibil acum gratuit
ZF: Aproape 77.000 de români bogaţi au depozite mari la bănci, peste plafonul garantat de 100.000 de euro
ZF: Aproape 77.000 de români bogaţi au depozite mari la bănci, peste plafonul garantat de...
Complet ILEGAL în propria locuință. Legea nu dă voie dacă ești proprietar sau chiriaș la BLOC
Complet ILEGAL în propria locuință. Legea nu dă voie dacă ești proprietar sau chiriaș la...
Gestul care te poate lăsa fără permis. Mulți șoferi încalcă această regulă
Gestul care te poate lăsa fără permis. Mulți șoferi încalcă această regulă
Cum poți să iei peste 6.000 de lei PENSIE la recalculare, după 22 de ani de muncă
Cum poți să iei peste 6.000 de lei PENSIE la recalculare, după 22 de ani...
Ilie Năstase a mers să îl vadă pe multimilionarul care l-a jignit incalificabil: Românul ăsta mare şi prost
Ilie Năstase a mers să îl vadă pe multimilionarul care l-a jignit incalificabil: Românul ăsta...
Ce a putut să facă un mire chiar în fața invitaților. A oprit nunta și a dat-o în vileag pe soția infidelă
Ce a putut să facă un mire chiar în fața invitaților. A oprit nunta și...
Saveta Bogdan, adevărul despre cererea în căsătorie făcută de Gheorghe Turda. Care este, de fapt, relația dintre cei doi: ”Ne întâlnim”
Saveta Bogdan, adevărul despre cererea în căsătorie făcută de Gheorghe Turda. Care este, de fapt,...
Actorul Marius Manole a răbufnit după ce un telefon a sunat în timpul unui spectacol. Vorbe dure adresate publicului
Actorul Marius Manole a răbufnit după ce un telefon a sunat în timpul unui spectacol....
Avertisment pentru 4 zodii, de la Marian Golea! A început o perioadă de schimbări și câștiguri, care durează până-n iulie
Avertisment pentru 4 zodii, de la Marian Golea! A început o perioadă de schimbări și...
Fructul ieftin și delicios care face minuni pentru rinichi. Te hidratează și are un efect similar cu cafeaua
Fructul ieftin și delicios care face minuni pentru rinichi. Te hidratează și are un efect...
×