Tragedie aviatica pe aeroportul Baneasa. Vezi aici cum s-au descurcat salvatorii!

m.cancan.ro
Panica generala pe Aeroportul International Bucuresti Baneasa "Aurel Vlaicu"! Un avion de pasageri a luat foc, iar echipele de pompieri au trebuit sa intervina de urgenta pentru a stinge incendiul care a pornit de la scurgerea combustibilului. Totul a fost, din fericire, doar o simulare pusa la cale de autoritati pentru a testa viteza de reactie in caz de accidente.

Scenariu a fost pus la cale de catre Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti, in cooperare cu Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Dealul Spirii" Bucuresti. Incendiul a facut parte din exercitiul "Gestionarea situatiilor de urgenta determinate de producerea unui accident la o aeronava de pasageri in timpul desfasurarii operatiunilor de aterizare pe Aeroportul International "Aurel Vlaicu" Bucuresti - Baneasa.

Scenariul a inceput cu o aeronava care efectua un zbor de linie Roma - Bucuresti si care a initiat manevrele de aterizare pe aeroport. In momentul contactului cu solul are loc explozia unui cauciuc la trenul principal de aterizare dreapta, avionul vireaza violent spre partea dreapta, iar trenul principal de aterizare se rupe, fapt care duce la contactul aripii cu solul, fisurarea acesteia si scurgerea combustibilului din aripa, ruperea fuzelajului, aparitia unui incendiu in zona centrala a fuzelajului si a aripii drepte, din cauza unor scurtcircuite. Aeronava are la bord 80 pasageri, printre care si un copil in varsta de 10 luni, cinci membri ai echipajului, precum si 10 tone de combustibil. In "sceneta" pusa la cale de autoritati urmarile sunt grave, cinci persoane sunt decedate si alte 20 sunt ranite, opt dintre acestea sunt in stare critica, iar 12 fiind ranite usor.

La trei minute dupa eveniment, apar primele forte de interventie, cele ale aeroportului, adica ambulante si masini de pompieri. La 10 minute apar fortele ISU, iar zona este izolata complet. Dupa stingerea incendiului, pasagerii sunt scosi din avion si sunt dusi la un spital de campanie improvizat in cateva minute in apropierea incidentului, unde sunt examinati si se ia o decizie in ceea ce priveste spitalizarea lor, in functie de gravitatea ranilor.

Astfel de exercitii sunt derulate de catre Compania Aeroporturi Bucuresti o data la doi ani.

vezi comentariile
Alte CANCAN-uri tari
Patrizia
Sanda Ladosi Carantina in toata regula in casa Sandei Ladosi! Ce au patit copiii dupa ce barbatul ei a fost eliberat din arest!
Alina Chivulescu O mai tii minte pe Bela din "La bloc"? Ce a ajuns sa-i faca sotului care a divortat de ea pentru verisoara actritei!
Top articole
Citite
Comentate
sbg

Bruneta cu cei mai frumosi sani naturali din showbiz a renuntat de tot la inhibitii! Cum s-a lasat filmata: FOTO NECENZURAT!

In urma cu putin timp, ea a postat o fotografie nud despre care vorbesc mai ales domnii. Si pe buna
Comentarii
Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe www.cancan.ro acele mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.
Nume Mesaj