Accident grav pe DN 19B, în județul Sălaj. Patru oameni au murit, iar alți patru sunt în stare critică

Publicat: 09/07/2020 | 07:53

Un accident îngrozitor a avut loc în județul Sălaj în urmă cu câteva ore. Patru oameni au murit și alți patru au fost răniți extrem de grav în noaptea de miercuri spre joi pe Drumul Național DN 19B, în apropiere de localitatea Zăuan, în județul Sălaj.

IPJ Sălaj a comunicat că șoferul unei mașini a efectuat o depășire neregulamentarä a unui alt autoturism, peste marcajul longitudinal simplu continuu, și a intrat în coliziune frontală cu o mașină care circula pe direcția Zăuan – Ip, condusă de un bărbat din județul Bihor.

În urma accidentului a rezultat decesul a patru persoane, dintre care cei doi șoferi și două persoane din mașina care a efectuat depășirea.

CITEȘTE ȘI: Curs valutar BNR 9 iulie 2020. Din păcate, s-a întâmplat. Cât costă azi 1 euro

Alte patru persoane au fost rănite grav, câte două din fiecare mașină.

Reprezentanții ISU Sălaj au declarat la rândul lor că la locul accidentului s-a intervenit cu o autospecială de descarcerare și 11 ambulanțe, din care 6 de la SMURD și 5 ale SAJ Sălaj.

Persoanele rănite au fost transportate de la UPU Zalău.

Accident grav, rănit transportat cu elicopterul

Un alt accident grav a avut loc ieri pe raza municipiului Fetești, în Ialomița. Impactul a avut loc între două autoturisme. Trei victime au rezultat în total, dintre care șoferul uneia dintre mașini și-a pierdut viața.

CITEȘTE Ș: Cheloo nu vrea ”botniță”, iar Arafat îl pune la zid: ”Vin vedete și…”

„Am fost solicitați să intervenim la un accident rutier produs în municipiul Fetești, în care au fost implicate două autoturisme. La locul solicitării, s-au deplasat de urgență trei echipaje din cadrul Stației de Pompieri Fetești, cu o autospecială pentru stingere cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare, o ambulanța SMURD, două echipaje ale SAJ Ialomița – Substația Fetești și un echipaj al elicopterului SMURD, venit în sprijin.

Din eveniment au rezultat 3 victime toate dintr-o singură mașină, doi adulți și un minor, din care una încarcerată. Șoferul autoturismului, a rămas prins între fiarele contorsionate ale mașinii, eliberarea lui necesitând efectuarea unor manevre de  descarcerare din caroseria avariată. Acesta a fost extras și predat în stare gravă echipajului SAJ, fiind transportat la Spitalul Municipal Fetești.

Celorlalte victime, pasagere spate, le-a fost acordat primul ajutor medical de echipajele de la locul intervenției, prezentau politraumatisme, ulterior  minorul cu vârsta de 15 ani a fost preluat de echipajul SMURD și transportat la Spitalul Municipal Fetești, iar cea de a treia victimă, bărbat cu vârsta de 42 ani, a fost preluată și transportată pe calea aerului la o unitate spitalicească din municipiul Constanța. Militarii au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiului la locul accidentului și la sablarea carosabilului.”, se arată în comunicatul poliției.