ADRIAN SÂRBU, trimis în judecată pentru evaziune fiscală şi spălare de bani!

Publicat: 01/04/2016 | 11:32
ADRIAN SÂRBU, trimis în judecată pentru evaziune fiscală şi spălare de bani!

Omul de afaceri Adrian Sârbu va fi trimis în judecată, pe baza infracţiunilor de spălare de bani, instigare la delapidare şi evaziune fiscală, după ce procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au finalizat cercetările.

Adrian Sârbu a fost reţinut în luna februarie de procurorii de la Parchetul General, sub acuzaţiile că ar fi săvârşit infracţiuni de instigare la evaziune fiscală, spălare de bani, dar şi instigare la delapidare. Totodată, Curtea de Apel Bucureşti a decis la începutul lunii februarie ca omul de afaceri care deţine grupul Mediafax să fie arestat preventiv (intra AICI pentru mai multe detalii despre proces).  

Mai mult decât atât, procurorii de la Parchetul General au susţinut că mai mulţi inculpaţi se fac vinovaţi de o schema infracţională, realizată la solicitarea lui Adrian Sârbu. Astfel, Liliana Şerban, Roxana Dorina Grigoruţă, Eugenia Bălan, Sorin Dinu, Daniela Reghină Cozac, Rodica Crisbăşan şi Dragoş Chiş, alături de Diana Atanasiu şi Dragoş Eremia, au folosit o schemă infracţională, care a avut ca scop sustragerea de la plata taxelor către bugetul de stat. Un „plan“ care a funcţionat între 2011 şi 2014, şi din care au făcut parte mai multe societăţi comerciale, care aveau operaţiuni fictive.