Anunţ important despre voucherele de vacanță! Ce se întâmplă cu tichetele de la stat

Publicat: 31/07/2018 | 12:39
Anunţ important despre voucherele de vacanță! Ce se întâmplă cu tichetele de la stat

Vara aceasta s-a înregistrat un record la concediile pe voucher! Valoarea tichetelor de vacanţă a fost de 42 de ori mai mare decât anul trecut. Anunțul important a fost făcut de reprezentanții de la Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT), care au dezvăluit și care au fost destinațiile preferate de români.

Voucherele de vacanță, un nivel record în iunie 2018: 125 milioane de euro

La concediile pe voucher, vara aceasta valoarea tichetelor de vacanță a fost de 42 de ori mai mare decât anul trecut. Deși vremea nu a fost mereu cea mai frumoasă pe litoral, cei mai mulți români au ales stațiunile de la malul Mării Negre. Alții, au optat pentru stațiunile balneare, potrivit Antena 1.

În luna iunie a acestui an s-au emis vouchere de vacanță în valoare de 125 de milioane de euro – adică de 42 de ori mai mult în comparație cu aceeași perioadă din 2017. Potrivit statisticilor, este perioada în care s-au emis cele mai multe astfel de tichete de la stat, mai exact: 11 dintre cele 14 milioane – câte s-au emis în total, de la începutul lui 2018 și până luna iunie.

Oficialii de la ANAT au mai anunțat că de la 1 decembrie 2018, în locul voucherelor de vacanţă pe hârtie sau electronice, bugetarii vor primi o indemnizaţie, potrivit articolului 26 din Legea salarizării personalului plătit din fonduri publice, asfel, numărul şi valoarea voucherelor de vacanţă la nivel de ţară vor scădea considerabil, a relatat romaniatv.net.

Citește și...