Au reușit să păcălească statul! Cum ajung românii aflați în Germania să încaseze ajutoare de mii de euro

Publicat: 24/04/2019 | 11:49

Nu toți românii care ajung la muncă în străinătate sunt cinstiți. Spre exemplu, conaționalii nostri aflați în Germania și care s-au săturat să lucreze, au învățat să păcălească sistemul de protecție socială și, astfel, să încaseze, lunar, sume de bani, deloc de neglijat. Pot primii chiar și mii de euro dacă familia are mai mulți membri.

Nu mai puțin de 20 de orașe sunt afectat de ingeniozitatea românilor, între care Magdeburg, Duisburg sau Hagen. Spre exemplu, în Halle, peste 300 de români s-au stabilit într-un complex de pe Schlosserstraße.

”Întotdeauna se duc în apartamente vechi, nelocuite”, a declarat consilierul local Andreas Scholtyssek, conform stirileprotv.ro.

În plus, nemții sunt nemulțumiți de faptul că românii sunt necivilizați, făcând mizerie și gălăgie. ”Sunt cetățeni UE, nu sunt refugiați, pot să facă ce vor”, spune un cetățean german.

Am venit aici pentru că am auzit că alocația pentru copii și ajutoarele sociale sunt mult mai mari decât la noi”, a declarat, sincer, unul dintre români.

În România se câștigă maxim 300 de euro lunar, aici e vorba de salarii mult mai mari”, spune un rom venit din Bolintin-Vale la Halle.

”La Jobcenter au spus că dacă vrem bani, trebuie să lucrăm ceva”, mai spune bărbatul.

Potrivit legii din Germania, o persoană care are un salariu mic sau lucrează pe cont propriu și nu câștigă suficient, poate beneficia de ajutor social și alocații pentru copii.

Spre exemplu, câteva ore de muncă a unui singur membru al familiei pot aduce unei familii cu mulți membrii mai multe ajutoare sociale de peste 1.000 de euro.

De asemenea, autoritățile sunt obligate să îi recunoască drept angajați inclusiv pe cei care lucrează doar 10 ore pe săptămână și să le achite ajutoare sociale.

Citește și...