Bucureştenii au fentat, poliţiştii au acţionat. Cum a arătat prima zi antifumat în Capitală

Publicat: 18/03/2016 | 16:45
Bucureştenii au fentat, poliţiştii au acţionat. Cum a arătat prima zi antifumat în Capitală

Deşi le era clar faptul că nu mai pot să fumeze în orice loc public, pentru că de joi a intrat în vigoare legea antifumat, bucureştenii au apelat totuşi la mici trucuri prin care au fentat tocmai vigorile acestei legi.

Nu doar că nu au mai avut voie să fumeze la serviciu, dacă locul destinat acestui viciu era undeva în interiorul clădirii în care lucrează, dar bucureştenii care voiau să mai ardă timpul până la birou şi-şi mai aprindeau câte o ţigară s-au ales cu amenzi.

Şoferii şi-au aprins ţigări prin maşini, poliţiştii le-au „stins“ cu amenzi

Joi, în prima zi în care legea care interzice fumatul în locurile publice a intrat în vigoare, şoferii care au fumat la volan, s-au trezit că sunt traşi pe dreapta şi-au primit câte o amendă.

   

Poliţiştii au stat la cu ochii pe toţi participanţii din trafic, au făcut razii şi i-au lăsat să fumeze doar pe cei care se aflau în maşinile personale. Dacă întâmplarea ar fi făcut vă aflaţi la volanul maşinii de serviciu, să fumaţi şi să fiţi prinşi de către Poliţie, cu siguranţă că aţi fi ştiut deja cum funcţionează noua lege.

CANCAN.ro a ieşit joi la „vânătoare“ de fumători, iar pe unii dintre ei i-am prins când încercau să păcăleacă noua lege sau se fereau atunci când îşi aprindeau câte o ţigară, în timpul programului de lucru. Cel mai tare par să fi suferit bucureştenii care lucrează în multinaţionale, pentru c-au trebuit să meargă cu rândul afară să fumeze, nu cumva să aglomereze prea tare intrarea în clădiri.

 

Nici patronii de localuri din Capitală nu au stat prea mult pe gânduri când au trebuit să îşi reamenajeze spaţiile destinate clienţilor. Pentru aceştia, literă de lege a fost tot clientul, pentru că au existat anumite baruri şi restaurante unde au fost scoase afară mese şi scaune. Dacă tot au fost temperaturi aproximativ de primăvară, au apărut şi primele terase, pe care fumătorii le-au ocupat fără să aştepte invitaţii speciale.

Probabil nu v-a mai dura foarte mult până când fumătorii care îşi poartă acest viciu după ei şi la locul de muncă se vor simţi din nou ca-n liceu. Asta deoarece au existat locuri în care, în faţa unor companii, se fuma parcă pe ascuns. Cei mai inventivi au găsit şi un loc în care să se odihnească, aşa că s-au aşezat pe unde au apucat, pentru a putea fura câteva minute de linişte îmbibată în fum de ţigară.

Mădălina Moraru

Citește și...