Deşi o veche superstiţie din popor spune că ouăle roşii de Paşte pot rezista un timp îndelungat, lucrurile nu stau deloc aşa. Trebuie să aveţi mare grijă la cât timp după Paşte le mâncaţi, pentru că riscaţi să vă faceţi rău.
Prin fierbere, stratul natural protector al ouălor se pierde, astfel că şi timpul în care aceastea pot fi consumate fără probleme scade. Ţinute la frigider, ouăle fierte, aflate încă în coajă, pot fi consumate în decurs de 7 zile, fără a risca probleme de sănătate. În cazul în care coaja a fost înlăturată, este bine ca acestea să fie mâncate în maxim 4 zile.
Dacă mănânci ouă expirate rişti să ai simptome precum greaţă, dureri abdominale, frisoane, febră, cefalee, chiar sânge în scaun, deci ar fi bine să ţii cont de recomandări.
În caz că ţi-au mai rămas ouă de Paşte şi nu ştii cum ai putea să le foloseşti, poţi încerca o reţetă de salată bavareză, care este gata în 30-40 de minute.
Ai nevoie doar de aceste ingrediente:
Cartofii se spală şi se pun la fiert în coajă, în apă cu sare. Castraveţii muraţi se taie cuburi, ouăle se taie rondele, iar ceapa se taie felii. După ce cartofii s-au fiert, se vor curăţa de coajă şi se vor tăia cuburi.
Ulterior, aceştia se amestecă cu maioneză, într-un bol mai mare, în care vor fi adăugate apoi şi celelalte ingrediente. Se amestecă uşor, iar salata este gata.
O altă reţetă care poate fi încercată este salata de ouă.. Ai nevoie de următoarele ingrediente:
Se ia un gălbenuş de la un ou fiert şi se amestecă cu gălbenuşul de la oul nefiert, alături de muştar şi ulei, până va ieşi un sos de maioneză, care la final se va amesteca cu smântână. Celelalte ouă se taie cuburi, la fel ca şi castravetele acru. Toate ingredientele se amestecă într-un bol.
Salata de ouă poate fi servită atât ca aperitiv, pe pâine, sau ca fel principal de mâncare.