Cât costă o vacanţă în Cappadocia? Ce s-a întâmplat cu preţurile din Turcia, pe vreme de pandemie

Publicat: 03/07/2020 | 12:02
Cât costă o vacanţă în Cappadocia? Ce s-a întâmplat cu preţurile din Turcia, pe vreme de pandemie

Cappadocia este o destinaţie foarte populară pentru românii care îşi fac vacanţele în Turcia, însă pandemia de coronavirus a afectat puternic sectorul turistic, iar mulţi se întreabă ce ce se întâmplă cu preţurile în această locaţie cunoscută.

Mulţi români s-au ales cu vacanţele anulate după ce pandemia de coronavirus a făcut ravagii la nivel mondial. Incertitudinea încă domină, mai ales că numărul de cazuri a început să crească iarăşi, iar unele voci vorbesc deja despre un val doi prematur al epidemiei.

În lumina acestor evenimente, mulţi români s-au decis să renunţe la a mai pleca anul acesta în străinătate şi a-şi face concediile în ţară. De altfel, recent, premierul Ludovic Orban a spus că 83% dintre cetăţenii ţării plănuiesc să plece în vacanţă în România.

Câţi bani trebuie să dai pentru o vacanţă în Cappadocia

Chiar şi aşa, sunt suficienţi români care sunt dispuşi să plece peste hotare, iar Turcia este o destinaţie care mereu a fost la modă. Agenţiile de turism oferă pachete pentru multe destinaţii din această ţară, iar Cappadocia este şi ea pe listă.

Astfel, un sejur de 9 nopţi în Turcia, pe ruta Cappadocia – Ankara – Istanbul a ajuns să coste în jur de 359 de euro de persoană. Preţul include trasnport cu autocarul, cazare la hoteluri de trei şi patru stele (mic dejun inclus), 5 cine, tururi de oraş şi însoţitor român de grup.

Nu sunt incluse în preţ servicii precum asigurarea storno, asigurarea medicală, excursiile opţionale, intrările la obiectivele turistice sau băuturile alcoolice şi răcoritoare de la mesele incluse în program. Acest pachet este disponibil din luna august până spre finalul lunii noiembrie.

De ce este Cappadocia o regiune atât de populară

Cappadocia este o regiune din Turcia, cunoscută pe plan mondial pentru relieful deosebit, dar şi pentru oraşe subterane vechi de sute de an şi aşezările care datează încă din epoca bronzului. De-a lungul timpului, a fost loc de refugiu pentru mulţi creştini, dar şi pentru cei care au fugit de persecuţia Imperiului Roman sau a triburilor musulmane.

O atracţie foarte populară pentru turiştii care vin aici sunt baloanele cu aer cald, din care poţi avea parte de o privelişte superbă asupra acestei regiuni unice.