Cât de des te poţi spăla pe cap pentru a avea un păr sănătos

Publicat: 10/10/2017 | 11:53
Cât de des te poţi spăla pe cap pentru a avea un păr sănătos

Fiecare femeie are „ritualul” ei, atunci când vine vorba de îngrijirea părului. Specialiştii spun că este foarte importantă frecvenţa cu care te speli pe cap şi că de aici pornesc cele mai mari greşeli pe care le faci atunci când te ocupi de podoapa capilară. Iată cât de des te poţi spăla pe cap.

Părul se îngraşă din acelaşi motiv pentru care şi tenul devine mai gras pe parcursul unei zile. Glandele sebacee produc o substanţă uleioasă numită sebum, care umezeşte părul şi îl apără de uscare. Aceste glande sunt situate lângă rădăcina firului de păr. Din această cauză apare tendinţa de îngrăsare a scalpului. În ciuda faptului că nivelul de sebum la fiecare om în parte şi în unele cazuri părul poate deveni lucios după numai o zi de la spălare, nicio persoană nu ar trebui să facă baie la cap zilnic, potrivit gandul.ro.

Cât de des te poţi spăla pe cap, în funcţie de tipul de păr pe care îl ai

Spălarea prea deasă face, de fapt, mai mult rău decât bine, conform dermatologului Lynne Goldberg de la centrul medical din Boston. 

Este paradoxal, dar persoanele care îşi spală părul foarte des pentru a scăpa de sebum nu fac altceva decât să îşi usuce scalpul, iar glandele să producă şi mai mult sebum”, susţine Lynne Goldberg.
Dacă pielea şi părul tău nu sunt nici grase, nici uscate, atunci trebuie să te speli pe cap doar o dată sau maximum de două ori pe săptămână, potrivit lui Alli Webb, hairstylist şi fondatorul Drybar. Persoanele cu păr aspru sau ondulat sunt mai norocoase pentru că sebumul se împrăştie mai greu, astfel că, în cazul lor, spălarea părului o dată pe săptămână este suficientă. Persoanele cu părul fin şi drept, trebuie să se spele pe cap de două, cel mult trei ori pe săptămână.
Citește și...