Acasă » Vedete » Cătălin Botezatu: ”Frumusețea este efemeră. Ambalajul este perisabil. Dacă ai acele buze exagerate sau dacă ai silicoane de 5 kg, nu înseamnă că ești frumoasă”

Cătălin Botezatu: ”Frumusețea este efemeră. Ambalajul este perisabil. Dacă ai acele buze exagerate sau dacă ai silicoane de 5 kg, nu înseamnă că ești frumoasă”

De: Cancan 08/09/2021 | 19:44
Cătălin Botezatu: ”Frumusețea este efemeră. Ambalajul este perisabil. Dacă ai acele buze exagerate sau dacă ai silicoane de 5 kg, nu înseamnă că ești frumoasă”

Admirat, controversat, comentat, dar mereu un reper. Cătălin Botezatu a vorbit deschis despre frumusețe și estetică, într-o provocare pe care revista Aesthetica i-a lansat-o.

Când a luat Cătălin Botezatu prima oară contact cu medicina estetică?

Prima oară când am luat contact cu medicina estetică a fost acum mulți, mulți ani, dar nu pentru că mi-aș fi făcut atunci vreo procedură estetică, ci doar pentru că aveam și am foarte mulți prieteni care activează în acest domeniu. În afară de botox, despre care știam că poate șterge ridurile prin injectare, la vremea respectivă mi s-a părut ceva foarte cool – o noutate pe care o foloseau vedetele de la Hollywood. Este vorba despre tratamentul PRP (plateled-rich plasma) sau plasma bogată în trombocite, așa-numita terapie vampir.

Cătălin Botezatu este adeptul naturaleții și a îmbătrânirii cu aspect natural?

Da, sunt adeptul aspectului natural când îmbătrânești. Pentru un bărbat este frumos să îmbătrânească normal, natural, să aibă riduri de expresie, care chiar te pot face mai sexy. Nu sunt adeptul operațiilor estetice duse la extrem (aici mă refer strict la bărbați), pentru că după o anumită vârstă, dacă exagerezi, începi să pari o mască. Nu mai ai trăsăturile tale, iți fuge pielea pe față și se reașează toate proporțiile ciudat. Una este să îți ascunzi un rid prea profund, să faci mici ajustări cât să pară că ești mai tânăr, nu schimbat. Și alta este să începi să tragi de pielea de pe față, să ți se schimbe toate trăsăturile, să îți repoziționezi sprâncenele, să tragi de ochi, să nu mai semeni tu cu tine. Deci da, prefer să îmbătrânești natural și să te ajustezi, ca bărbat, cu mici injecții, cu efect de întinerire și atât.

Acum încă sunt prejudecăți sau oamenii insinuează lucruri, dar în 10-15 ani să faci mici intervenții estetice va deveni o normalitate, pentru că totul ține de cultură.

Cam asta despre procedurile estetice pentru bărbați. Cum sunt bărbații din România față de bărbații din alte țări europene?

Față de alte țări europene clar sunt mai reticenți. Ceea ce este greșit. Dacă vrei să intervii puțin pe fața ta, atunci când este cazul, o poți face elegant, puțin, fără a exagera. Bine, nu vorbesc aici de defectele evidente, un nas foarte mare și urât, urechi depărtate sau mai știu eu ce, unde mi se pare chiar recomandat să faci o rinoplastie sau otoplastie. Nu vorbim aici de chirurgie necesară, obligatorie. În România încă avem nevoie de educație, micile intervenții estetice vor deveni normalitate și pentru bărbați, dacă cei responsabili vor face ce trebuie în direcția informării și a educației. Când vom privi în urmă vom zice: mai ții minte, când acum 10-15 ani oamenii priveau asta cu suspiciune sau prejudecată? Acum sunt încă mulți care chiar râd dacă un bărbat își dorește să rămână tânăr mai mult timp și să își facă mici proceduri estetice. Sau insinuează lucruri. Dar totul trece, pentru că și acceptarea medicinei estetice ține de cultură.  

Un botox făcut la timpul lui poate să îți schimbe în scurt timp modul în care te poziționezi tu în anturaj sau felul în care te percepi tu. Adevărat sau fals?

Botoxul făcut la timpul lui nu îți schimbă cu nimic percepția. Dacă o faci, o faci pentru tine că ai un complex și vrei să îl elimini.

Înfrumusețare sau antiaging?

Antiaging. Procedurile estetice trebuie făcute la momentul potrivit, mai ales pentru a arăta mai tânăr, nu pentru a-ți schimba trăsăturile.

Bisturiu sau seringă?

Seringă. Bisturiul poate face lucruri ireversibile.

Cum vede acum Cătălin Botezatu frumusețea?

Frumusețea este efemeră. Ambalajul este perisabil. Frumusețea exterioară devine în timp o chestie care se schimbă. De tine depinde cum știi ca din interior să schimbi exteriorul și să te avantajeze. Pentru mine frumusețea este definită printr-o trăsătura interioară, o atitudine aparte. O femeie frumoasă nu este o frumusețe anume, este cea ale cărei trăsături, pomeții, stylingul părului, te poziționează pe o treaptă a frumuseții. Poți ieși din standardele consacrate prin anumite trăsături și atitudine. Dacă ai acele buze exagerate sau dacă ai silicoane de 5 kg, nu înseamnă că ești frumoasă. Adevărata frumusețe este naturalețea. Toate intervențiile chirurgicale trebuie făcute păstrând linia naturală, altfel devin toate femeile la fel, arată la fel sau nu mai arată deloc cu cine erau înainte. Și asta nu este nimic de laudă.

Ce proceduri estetice nu ar trebui să facă niciodată un barbat?

Nu pot spune că bărbații trebuie să fie vitregiți și să nu-și facă proceduri, sunt tot felul de intervenții pe care eu nu le-aș face sau nu le-aș recomanda unui bărbat: să-și ridice foarte tare pomeții, să-și modifice linia ochilor cat eyes, să-și ridice sprâncenele. Știți cum e, după 60 de ani pielea nu mai are colagen și dacă tragi de ea, reușești să o întinzi, dar într-un mod ciudat, în ceva nenatural. Oricum lumea mereu știe câți ani ai, iar 100.000 de operații nu îți vor atrage mai mulți simpatizanți, ci doar comentarii răutăcioase cu adevarat motivate.

În momentul de față, care este cel mai important proiect pentru Cătălin Botezatu?

Proiectele mele sunt de fashion, prezentări de modă la nivel național și internațional, acum pregătesc o colecție de toamnă cu care voi merge peste tot: și la săptămâna modei de la Paris, în Dubai, dar și în alte mari capitale ale modei. Afacerile pe care le am, toate sunt legate de modă și fashion: magazinele pe care le am și extinderea pe care o pregătesc în Londra, lanțul de restaurant care poartă numele unui brand la care activez, dar cel mai important proiect al meu rămâne moda.

Ce își mai dorește Cătălin Botezatu de la viață?

Mi se pune des această întrebare. Eu nu imi doresc neapărat ceva anume, extraordinar, cai verzi pe pereți sau lucruri care nu se pot realiza. Dorințele mele au toate la bază proiecte la care lucrez și care se materializează, chestii puternice la care lucrez intens. Dorințele mele sunt proiecte realizabile. Sunt un tip realist, nu visător. Nu îmi imaginez castele de 100 de milioane pe malul oceanului. Nu aș putea să aloc timp, stres, resurse, foarte mulți bani pentru așa ceva.

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Bancul zilei | Șeful cel nou
Bancul zilei | Șeful cel nou
FOTO. Ce transformare pentru femeia care l-a înnebunit pe Gigi Becali! A făcut avere din imaginile cu ea dezbrăcată!
FOTO. Ce transformare pentru femeia care l-a înnebunit pe Gigi Becali! A făcut avere din...
Ea e considerată cea mai frumoasă prezentatoare din lume! Aparițiile ei lasă milioane de oameni cu pulsul ridicat
Ea e considerată cea mai frumoasă prezentatoare din lume! Aparițiile ei lasă milioane de oameni...
Divele care au atras toate privirile cu cele mai 'obraznice' ţinute! Imagini incendiare
Divele care au atras toate privirile cu cele mai 'obraznice' ţinute! Imagini incendiare
Horoscop săptămâna 10-16 mai 2024. Ce zodii au noroc în următoarele zile. Primesc bani și intră într-o relație amoroasă
Horoscop săptămâna 10-16 mai 2024. Ce zodii au noroc în următoarele zile. Primesc bani și...
Anunțul făcut de Carmen Harra despre Florin Piersic! Totul se întâmplă la scurt timp după ce marele actor a fost mutat la un alt spital din Capitală: „Nu este încă timpul”
Anunțul făcut de Carmen Harra despre Florin Piersic! Totul se întâmplă la scurt timp după...
O femeie din Iași a păcălit moartea, după ce a vrut să traverseze în grabă prin fața unui TIR
O femeie din Iași a păcălit moartea, după ce a vrut să traverseze în grabă...
Ucis pentru că a refuzat să fie evacuat din calea „orașului viitorului”. Sate întregi au fost rase de pe hartă pentru proiectul NEOM
Ucis pentru că a refuzat să fie evacuat din calea „orașului viitorului”. Sate întregi au...
Cât costă Dacia Logan în 2024? Mai este o mașină LOW COST?
Cât costă Dacia Logan în 2024? Mai este o mașină LOW COST?
Ce este sepsisul, afecțiunea care a făcut ravagii în organismul lui Florin Piersic. Specialiștii au explicat ce s-a întâmplat în corpul actorului
Ce este sepsisul, afecțiunea care a făcut ravagii în organismul lui Florin Piersic. Specialiștii au...
Cine e, de fapt, soția lui Florin Piersic
Cine e, de fapt, soția lui Florin Piersic
Cum a aflat Monica Tatoiu recent că mai are frați de pe urma tatălui: „I-a făcut un copil uneia, iar acum strănepotul ne-a găsit pe internet și vine în România. Mai am un frate în Canada.”
Cum a aflat Monica Tatoiu recent că mai are frați de pe urma tatălui: „I-a...
Mesajul publicat de Florin Piersic Jr., după ce tatăl lui a ajuns cu septicemie la spital. Unde se află fiul lui Florin Piersic în timp ce marele actor se luptă pentru viața lui
Mesajul publicat de Florin Piersic Jr., după ce tatăl lui a ajuns cu septicemie la...
O româncă se plânge că
O româncă se plânge că "francezii sunt o naţie de nesuferiţi". Tânăra povesteşte cât de...
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am învățat minte... de azi nu mai conduc cu viteză. Ștrulă: - De ce?
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am învățat minte... de azi nu mai conduc cu viteză. Ștrulă:...
Ce televizor poți cumpăra cu doar 405 Lei de la ALTEX resigilate?
Ce televizor poți cumpăra cu doar 405 Lei de la ALTEX resigilate?
A fost găsit LOCUL de VECI al unui MARE filosof! „Era chiar sub nasul tuturor”
A fost găsit LOCUL de VECI al unui MARE filosof! „Era chiar sub nasul tuturor”
A recunoscut! În ce loc neobișnuit a întreținut Oana Roman relații intime: ”Când eram tânără făceam tâmpenia asta la greu...”
A recunoscut! În ce loc neobișnuit a întreținut Oana Roman relații intime: ”Când eram tânără...
Leguma ieftină, gustoasă și care conține multe vitamine pe care o găsești în toate magazinele. Mihaela Bilic o recomandă, o poți mânca în loc de carne
Leguma ieftină, gustoasă și care conține multe vitamine pe care o găsești în toate magazinele....
Lidl bagă la ofertă de sâmbătă, 11 mai 2024, două produse pe care toți românii le caută. Se vor vinde ca pâinea caldă
Lidl bagă la ofertă de sâmbătă, 11 mai 2024, două produse pe care toți românii...
UNGARIA, de nerecunoscut. Răsturnare absolută de situație în țara de LÂNGĂ ROMÂNIA
UNGARIA, de nerecunoscut. Răsturnare absolută de situație în țara de LÂNGĂ ROMÂNIA
Monica Tatoiu, dezvăluiri șocante. Abia a aflat că mai are doi frați rezultați din aventurile tatălui său: „I-a făcut un copil uneia, iar acum strănepotul ne-a găsit pe internet și vine în România”
Monica Tatoiu, dezvăluiri șocante. Abia a aflat că mai are doi frați rezultați din aventurile...
Rise of the Ronin Review: potențial imens, în mare parte irosit
Rise of the Ronin Review: potențial imens, în mare parte irosit
O ţară care în trecut atrăgea mii de muncitori români va recruta lucrători sezonieri din Egipt pe fondul deficitului de forţă de muncă
O ţară care în trecut atrăgea mii de muncitori români va recruta lucrători sezonieri din...
BANII AU INTRAT deja în conturi. Anunț istoric la Ministerul Finanțelor: Se schimbă cu adevărat vieţi
BANII AU INTRAT deja în conturi. Anunț istoric la Ministerul Finanțelor: Se schimbă cu adevărat...
Recalcularea pensiilor. Șeful Casei de Pensii prezintă ultimele noutăți
Recalcularea pensiilor. Șeful Casei de Pensii prezintă ultimele noutăți
Iulia Albu, prima reacție după ce Mihai Albu a anunțat că a fost diagnosticat cu CANCER
Iulia Albu, prima reacție după ce Mihai Albu a anunțat că a fost diagnosticat cu...
Lovitură de milioane de euro dată, în București, de milionarul român care este coproprietar la cel mai tare restaurant din Dubai
Lovitură de milioane de euro dată, în București, de milionarul român care este coproprietar la...
Ce a putut să găsească Mihai Morar într-o casă abandonată din Maramureș. A publicat imaginile tulburătoare în mediul online
Ce a putut să găsească Mihai Morar într-o casă abandonată din Maramureș. A publicat imaginile...
Ce tematică deosebită au ales Oana Mosneagu și Vlad Gherman pentru nunta lor:
Ce tematică deosebită au ales Oana Mosneagu și Vlad Gherman pentru nunta lor: "Suntem absolut...
De ce nu acceptă Florin Piersic formularea ”maestre”. Explicația lui este uimitoare
De ce nu acceptă Florin Piersic formularea ”maestre”. Explicația lui este uimitoare
De ce dau, de fapt, câinii din coadă. Semnificația gestului e surprinzătoare
De ce dau, de fapt, câinii din coadă. Semnificația gestului e surprinzătoare
Condimentul care îmbunătățește sănătatea creierului. E foarte ieftin, se vinde chiar și cu 2.30 de lei
Condimentul care îmbunătățește sănătatea creierului. E foarte ieftin, se vinde chiar și cu 2.30 de...
×