Câte calorii arzi când dormi. Iată cât poți să slăbești în somn

Autor: Alina S.
Publicat: 01/10/2019 | 09:41
Câte calorii arzi când dormi. Iată cât poți să slăbești în somn

Câte calorii arzi când dormi? Ei bine, deși poate părea puțin ciudat, chiar și în somn ardem calorii pentru că este nevoie de energie ca să ne putem reface. Iată câte calorii ardem, în funcție de greutatea noastră.

Organismul are nevoie de energie și în timpul somnului, tocmai de aceea arde calorii și când dormi. Numărul acestora este variabil de la o persoană la alta, în primul rând, în funcție de numărul de kilograme. Dar sunt și alți factori de care se ține cont atunci când vorbim de arderea caloriilor.

Câte calorii arzi când dormi

În fiecare oră de somn, coprul arde aproximativ 0,8 calorii pe kilogram corp. Aceasta energie e utilizată de creier, de repararea celulelor, de reglarea hormonală, de împrospătarea sistemului, dar și de alte funcții alte corpului. Astfel, o persoană de aproximativ 60 de kilograme arde în 6-7 ore de somn, în medie, aproximativ 300 de calorii.

Câte calorii ardem zilnic

Zilnic ardem calorii în funcție de rata metabolică de bază (RMB). Aceasta reprezintă cantitatea totală de calorii care este arsă din simplul fapt că exiști. Chiar dacă stai întins, fără să faci nimic, organismul tău consumă și procesează. RMB înregistrează până la 60% din totalul caloriilor implicate în procese de ardere în tot corpul.

Pentru a îți calcula RMB, trebuie să ții cont de sex, vârstă și greutate. Formula originală pentru calcularea ratei metabolice de bază folosește livre pentru greutate, inci pentru înălțime și ani pentru exprimarea vârstei.

66+ (6,2 X greutate) + (12,7 X înălțime) – (6,76 X vârstă)= Ritmul metabolic pentru bărbați
655,1+ (4,35 X greutate) + (4,7 X înălțime) – (4,7X vârstă)= ritmul metabolic bazal pentru femei

Așadar, o femeie  cu o greutate de 150 livre (68 de kilograme), cu o înălțime de 5 picioare și 6 inch (1,67 metri), de exemplu, ar trebui să ardă zilnic : 655,1+ (4,35X 150)+ (4,7X 66)- (4,7X 40)= 1429 calorii.

Dieta cu care arzi calorii când dormi

Caroline Apovian a petrecut timp de 25 de ani pentru a crea Dieta din timpul nopții, o dietă de slăbit destul de rapid, dar sănătos. Medicul susţine că cei care urmează dieta slăbesc în jur de patru kilograme în prima săptămână, un kilogram fiind pierdut în timpul somnului. În plus, persoanele care ţin dieta evită să experimenteze senzaţia de foame sau de pofte.

Secretul dietei, respectiv motivul pentru care funcţionează atât de repede, este faptul că este creată special pentru a nu duce la pierderea masei musculare odată cu reducerea cantităţii de alimente. O dietă bogată în proteine duce la arderea grăsimii și nu a masei musculare, spune Caroline Apovian, care este directoarea unui centru specializat din Boston, SUA.

Cum funcționează dieta și câte calorii arzi când dormi

  • Într-o singură zi din timpul săptămânii persoanele care o urmează trebuie să consume trei cocktailuri speciale, bogate în substanţe nutritive, fără niciun alt aliment. Efectul este pierderea în greutate chiar şi în timpul nopţii. Pentru că este accelerat metabolismul, în timpul somnului se ard în jur de 900 de calorii.
  • În celelalte şase zile ale săptămânii, trebuie să fie consumate alimente sănătoase, cum ar fi carne, peşte sau ouă, care să ajute masa musculară să-şi recapete energia.

Ce conțin cocktailurile

Cocktailurile create special pentru această dietă au ca scop împiedicarea organismului de a produce insulină. Acestea conţin iaurt grecesc (fara excepție), diferite legume (castraveţi, morcovi, roşii, ţelină), proteine (chiar sub formă de pudră de proteine), fructe (ananas, banane, mere, portocale), dar și verdețuri precum spanacul.

Citește și: DIETA DUKAN. FAZE, REȚETE, PĂRERI DESPRE DIETA DUKAN ORIGINALĂ

Câte calorii arzi când faci dragoste

Deși se spune că în timpul sexului se ard foarte multe calorii, un studiu recent spune că 15 de minute de sex ard doar 100 de calorii la bărbaţi şi 69 la femei. În general, bărbaţii tind să consume mai multe calorii în timpul sexului. Motivul este că, fiind mai grei decât femeile, consumă mai multă energie.

Citește și...