Specialista CANCAN.ro in materie de gatit vine in ajutorul nostru pentru prepararea unei cine cu adevarat romantice si plina de ingredinete afrodisiace. Jesica Zamfir ne invata ce sa facem ca sa incantam simturile persoanei iubite.
Tanara castigatoare a celei mai tari emisiuni culinare din Romania, MasterChef, si-a pus sortul pe ea si ne-a pregatit cateva retete inedite menite sa reaprinda focul iubirii. “Am sa va las mai aici cateva retete menite sa incante gusturile dar, mai ales simturile persoanei iubite. Pregatind cu drag anumite ingrediente menite sa starneasca pasiune, adaugand interes si imaginatie esti la un singur pas de a avea o seara perfecta in doi”, ne-a spus Jesica Zamfir.
Usturoiul si telina, afrodisiace suta la suta romanesti!
Printe cele mai cunoscute alimente afrodisiace se numara ciocolata, fructele rosii, ghimbirul, menta, sparanghelul si majoritatea fructelor de mare.
Inca din antichitate in majoritatea caselor se serveau inainte de toate scoici, midii, stridii, rapane, vinul rosu, usturoiul, avocado sau populara telina. Iata cateva retete, rapide si usor de realizat si de ce nu ecomonice, care sa includa cateva dintre aceste alimente afrodisiace.
Tinto de verano cu fructe si menta
O sticla de vin rosu demidulce 700ml
Apa tonica o doza sau 350ml
Fructe (capsuni,zmeura,portocala,pepene galben,cateva felii de lamaie) din toate acestea cate putin
Frunze de menta proaspata 5-7 frunze
Gheata
Se amesteca toate ingredientelede mai sus intr-un vas mai mare, se lasa sa faca schimb de arome cel putin o ora inainte de servire.Se consuma strecurata,in pahare de vin cu gheata si cu moderatie
Midii marinara
1kg de midii
1 ardei iute sau,pasta de chilly
4-5catei de usturoi
50ml ulei de masline
3 rosii
Un pahar de vin alb
O legatura de patrunjel
O lamaie
Curatam midiile, le scoatem acel “gheomotoc” de firisoare enervante, le lasam in apa cu sare cel putin o jumatate de ora sa “scuipe” nisipul. Punem o tigaie incapatoare pe foc cu uleiul de masline, usturoiul tocat, nu foarte marunt, si ardeiul tocat sau pasta de chilli, lasam sa se rumeneasca 10-15 secunde si aruncam in tigaie si midiile, acoperim si asteptam sa se deschida midiile.Dupa ce s-au deschis toate punem rosiile taiate cuburi, dupa care stingem cu vin alb si mai lasam pe foc 3minute. La sfarsit punem patrunjelul tocat grosier si sucul de la o jumatate de lamaie.Se aseaza pe un platou mare ,se mai decoreaza cu ceva patrunjel tocat, iar pentru sos sigur o sa aveti nevoie de paine prajita.
––––––––––––––––––––––––––––
CITESTE SI
––––––––––––––––––––––––––––
Moulex au chocolatte si capsuni
200g ciocolata neagra
150g zahar
100g unt
50g faina
4 oua
Un praf de sare
Capsuni
Zahar pudra
Se topeste ciocolata impreuna cu untul pe baie de abur. Ouale si zaharul se bat spuma pana devin o crema densa. Se impreuneaza cele doua compozitii la care se adauga cele 50g de faina si o „ciupitura”de sare. Incalzim cuptorul pana la 180 grade.Tapetam cu unt si faina opt forme de copt briose, turnam aluatul si coacem timp de 15 minute. Scoatem din forme dupa cinci minute de la terminarea procesului de coacere,se serveste inca calda alaturi de capsuni proaspete si foarte reci pe care le prafuim cu zahar pudra! (ALEX SAULEA)