Ce salariu are Raed Arafat! Câți bani încasează lunar de la MAI

Publicat: 22/07/2020 | 09:47
Ce salariu are Raed Arafat! Câți bani încasează lunar de la MAI

Personaj-cheie în gestionarea pandemiei de coronavirus în România, Raed Arafat lucrează de ani buni în MAI. Pe lângă asta, șeful DSU profesează și în domeniul academic.

Acum o lună, Arafat a depus declarația de avere pe anul trecut, așa cum îl obligă legea. 

Secretarul de stat deține un apartament de 80 de metri pătrați în județul Iflov și 35% din casa părintească, situată în Palestina, scrie Antena 3

În 2019, șeful DSU a încasat de la MAI 116.808 de lei, dar și 13.316 lei pentru hrană și echipamente. 

Arafat are economii de 30.000 de euro

Potrivit unui calcul simplu, salariul său la minister este de sub 10.000 de lei pe lună. Totuși, pe lângă acest venit, Arafat încasează bani și pentru că este cadru universitar. 

Medicul primește de la Universitatea din Cluj-Napoca 1.826 de lei pe lună, iar de la cea din București 3.739 de lei. 

De-a lungul anilor, șeful DSU a reușit să pună bani deoparte. Conform declarației sale de avere, are economii în valoare totală de 30.000 de euro, depuse la mai multe bănci. 

Născut în Siria, Arafat s-a mutat în România în perioada cât era adolescent, la vârsta de 16 ani, unde a studiat ulterior medicina, în cadrul Universității Iuliu Hațieganu din Cluj.

Cea mai mare realizare a medicului este fondarea Serviciul Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare, SMURD, în septembrie 1990, un centru asemănător celor alte țări din Uniunea Europeană, alcătuit dintr-un echipaj de medici specializați în oferirea unor manevre de urgență imediată, dar și de personal specializat în descarcerare.

Foto: Inquam Photos