Raed Arafat, avertisment dur după noul record de infectări. Șeful DSU, semnal de alarmă: „Vor fi măsuri…”

Publicat: 18/07/2020 | 20:14
Raed Arafat, avertisment dur după noul record de infectări. Șeful DSU, semnal de alarmă: „Vor fi măsuri…”

Explozia de cazuri pozitive din România l-a făcut pe Raed Arafat să tragă un semnal de alarmă. După ce zilele trecute spunea că numărul de infectări va ajunge rapid la 1.000, astăzi s-a înregistrat un nou record:889! Acum, șeful DSU vorbește despre ceea ce s-ar putea întâmpla la noi în țară, dacă nu se iau rapid măsuri împotriva pandemiei.

„Vor fi măsuri care nu vor fi pe placul tuturor”, a fost avertismentul lui Arafat pentru populație.

Extrem de realist, Raed Arafat a punctat faptul că numărul deceselor cauzate de infectarea cu COVID-19 va fi în creștere, atâta timp cât românii nu vor respecta măsurile impuse de autoritățile competente.

„Din păcate, numărul deceselor va continua să fie ridicat și poate să crească. Noi nu vedem însă decesele în cifre seci, fiecare deces este un om, este tată, mamă, rudă. Ca să protejăm populația și să reducem numărul, soluția este respectarea regulilor pe care unii încearcă în continuare și foarte intens să le batjocorească”, a declarat secretarul de stat pentru Libertatea.

NU RATA – RAED ARAFAT: “VOM DEPĂȘI 1.000 DE CAZURI PE ZI. STAREA DE URGENȚĂ ESTE SINGURA SOLUȚIE”. SPITALELE DE CORONAVIRUS DIN ROMÂNIA, APROAPE DE BLOCAJ

Raed Arafat crede că numărul infectărilor va crește

În aceeași notă, Raed Arafat a menționat faptul că este posibil ca numărul de infectări cu COVID-19 să fie unul într-o continuă creștere.

CITEȘTE ȘI – RAED ARAFAT A ANUNȚAT CĂ BOLNAVII DE COVID NU MAI AU LOC LA SECȚIILE ATI BUCUREȘTI. EI VOR FI TRANSFERAȚI ÎN ALTE JUDEȚE

„De regulă, în weekend, numărul testelor și trecerea lor în registre sunt reduse, dar trendul este crescător și ne așteptăm la creșteri. Trebuie să învățăm de la ce au pățit alții, dar curentul de negare și de atacuri existente este intens și, din păcate, populația crede, pentru că citește ce scrie pe rețelele de socializare, fără să verifice originea informației, plus că vedem fake-news-uri în fiecare zi” a mai spus șeful DSU.