Cei 400 de câini din adăpostul de la Desa, din Dolj, au fost salvaţi

Publicat: 27/09/2018 | 17:23

Cei 400 de câini de la adăpostul „Măriuța” din localitatea doljeană Desa, despre care CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA, v-a prezentat un amplu reportaj, în care proprietara acestui adăpost povestea că vor muri de foame (DETALII AICI și AICI), au fost salvaţi la timp. În urma reportajului, zeci de persoane din ţară, dar şi din străinătate au donat bani şi mâncare pentru patrupede.

La sfârşitul săptămânii trecute, prezentam cazul celor 400 de căţei, aflaţi în pericol de a muri de foame pentru că salvatoarea lor, Daniela Popovici, nu mai avea bani să întrețină adăpostul. Femeia a investit în adăpost toții banii pe care i-a câștigat la muncă în Italia, dar, la un moment dat, s-a trezit că nu mai are niciun leu să cumpere mâncare pentru patrupede.

A apelat la voluntari, însă numai o tânără din Craiova s-a oferit să vină cu câțiva saci cu mâncare, care asigurau hrana câinilor doar pentru o zi.

În urma publicării reportajului, zeci de persoane i-au sărit însă în ajutor. A strâns 20.000 de lei şi câteva tone de mâncare.

“Pentru o perioadă destul de bună suntem în siguranţă. Avem mâncare pentru căţeluşi şi am ridicat alte încăperi unde îi vom adăposti la iarnă pe cei mici. Vă mulţumim din suflet!”, a spus Daniela Popovici, proprietara adăpostului.

A strâns animalele din centrele unde urmau să fie eutanasiate

Daniela Popovici a înfiinţat acest adăpost în anul 2017, după ce s-a întors din Italia unde muncise 11 ani. Cu banii strânși acolo a ridicat la Desa, în Dolj, mai multe padocuri, pe un teren care aparţinea părinţilor săi. Atunci avea 50 de câini şi pisici, iar acum a reuşit să salveze de la moarte 400 de suflete. I-a adunat de la adăposturile unde urmau să fie eutanasiaţi.

Citește și...