Coduri galben și portocaliu în România! Care sunt zonele vizate

Publicat: 19/08/2020 | 11:19
Coduri galben și portocaliu în România! Care sunt zonele vizate

Codul portocaliu este în vigoare azi, până la ora 21:00. Fenomenele vizate de avertizarea meteo sunt instabilitate atmosferică accentuată și cantități de apă însemnate.

În intervalul menționat, în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, precum și în nordul Moldovei vor fi perioade cu averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 30…40 l/mp și ,pe arii restrânse, 50…70 l/mp.

O avertizare cod galben este valabilă azi, până la ora 21:00. Se va înregistra instabilitate atmosferică temporar accentuată.

Va apărea și grindina

În intervalul menționat, în nordul Moldovei, estul Olteniei și vestul Munteniei, precum și la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse care vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

Meteorologii au emis încă o avertizare cod portocaliu, valabilă până mâine la ora 21:00. În intervalul menționat, local în Transilvania și la munte, vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă vor depăși 30…40 l/mp și, pe arii restrânse, 50…70 l/mp.

În același interval orar, este valabil încă un cod galben, pentru instabilitate atmosferică temporar accentuată. În nordul, centrul și estul țării, precum și la deal și la munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse care vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

Cum va fi vremea în București

Îndeosebi din a doua parte a zilei de azi și pe parcursul zilei de mâine, instabilitatea atmosferică se va accentua treptat și se va manifesta prin averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Ploile vor putea avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă vor putea depăși 7…10 l/mp și izolat 15 l/mp. Temperatura maximă va fi de 28…29 de grade (miercuri) și de 26…27 de grade (joi). Minima termică se va situa în jurul valorii de 17 grade. 

Foto: pixabay.com