Alertă meteo! Cod galben și portocaliu de ploi, vijelii și grindină în cea mai mare parte a țării

Publicat: 15/08/2020 | 10:34
Alertă meteo! Cod galben și portocaliu de ploi, vijelii și grindină în cea mai mare parte a țării

Meteorologii avertizează! Vor fi ploi, vijelii și grindină în cea mai mare parte a țării. În Capitală, vremea se menține călduroasă.

Cod galben în intervalul 15 august, ora 10:00 – 16 august, ora 10:00

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse care vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 20…25 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp. (CITEȘTE ȘI: AFLATĂ ÎN VACANȚĂ, CHRISTINA ICH A AJUNS DE URGENȚĂ LA SPITAL! CE A PĂȚIT VEDETA)

Cod portocaliu în intervalul 15 august, ora 12:00 – 16 august, ora 06:00

În intervalul menționat, în sudul Banatului, sud-vestul Transilvaniei, nordul Olteniei, precum și în Carpații Occidentali și vestul Carpaților Meridionali vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Cantitățile de apă vor depăși 30…40 l/mp și, pe arii restrânse, 50…70 l/mp.

Cum va fi vremea în Capitală

Sâmbătă, vremea va fi călduroasă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, mai accentuate spre seară și noaptea când va crește probabilitatea pentru fenomene specifice instabilității atmosferice (averse cu caracter torențial, posibil moderate cantitativ, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului). Temperatura maximă va fi de 30…32 de grade, iar cea minimă de 17…18 grade. (VEZI ȘI: PE CÂT “S-AU VÂNDUT” BRIGITTE&PASTRAMĂ PENTRU REALITY-SHOW-UL DE LA ANTENĂ. BIANCA&BODI AU CERUT MULT MAI MULT)

Duminică, valorile termice vor fi în scădere față de intervalul anterior. Cerul va fi temporar noros și, mai ales în prima parte a zilei, vor mai fi ploi de scurtă durată. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe parcursul zilei. Temperatura maximă va fi de 27…28 de grade.