Coduri roșu, portocaliu și galben în mai multe zone din România!

Publicat: 04/07/2020 | 15:29
Coduri roșu, portocaliu și galben în mai multe zone din România!

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare pentru vreme severă imediată, dar și alte două valabile avertizări meteo. 

Astfel, ANM anunță cod roșu de vreme severă imediată, valabil până la ora 16:00. 

Atenționarea este în vigoare în județul Buzău, în localitățile Berca, Pârscov, Scorțoasa, Viperești, Cozieni, Unguriu, Măgura. Se vor semnala averse ce vor cumula 30…40 l/mp, dar și vijelie.

Astăzi, între orele 12:00 – 19:00, în cea mai mare parte a Munteniei, în vestul Dobrogei, local în Oltenia și în sudul Moldovei este în vigoare o avertizare cod galben de disconfort termic. Indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa frecvent în jurul pragul critic de 80 de unități. Se vor înregistra temperaturi maxime de până la 35-36 de grade.

Vremea rămâne foarte caldă

De asemenea, meteorologii au emis o avertizare cod galben, valabilă până la ora 17:00, în numeroase localități din județul Gorj: Târgu Jiu, Motru, Rovinari, Bumbești-Jiu, Târgu Cărbunești, Tismana, Bâlteni, Mătăsari, Bălești, Plopșoru, Novaci, Runcu, Crasna, Țicleni, Drăguțești, Scoarța, Peștișani, Fărcășești, Negomir, Slivilești, Bengești-Ciocadia, Dănești, Bustuchin, Roșia de Amaradia, Prigoria, Urdari, Văgiulești, Logrești, Albeni, Stănești, Bumbești-Pițic, Săulești, Drăgotești, Licurici, Telești, Berlești, Bălănești, Mușetești, Jupânești, Godinești, Turcinești, Câlnic, Schela, Alimpești, Săcelu, Lelești, Bărbătești, Samarinești, Ciuperceni, Arcani.

Se vor semnala averse torenţiale ce vor cumula 25-35 l/mp, frecvente descărcări electrice, vijelie, cât și grindină.

Tot până la ora 17:00, este valabilă o atenționare de tip cod portocaliu, în zona de munte a județului Gorj, unde vor apărea descărci electrice, grindină, ploi torențiale și vânt foarte puternic. 

ANM anunță, de asemenea, că în săptămâna 6-13 iulie, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestei perioade în regiunile sud-estice, dar și ușor mai coborâte în vest și nord-vest, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Foto: pixabay.com