Cum să mănânci fructe fără să-ți fie afectat organismul. Mihaela Bilic a dezvăluit la ce trebuie să te uiți când mergi în piață

Publicat: 06/02/2024 | 16:18

Vrei să ai un stil de viață sănătos, fără ca organismul tău să fie afectat? Mihaela Bilic a dezvăluit la ce trebuie să te uiți atunci când mergi în piață ca să cumperi fructe.

Medicul nutriționist Mihaela Bilic a dezvăluit care este secretul pentru un stil de viață sănătos. Specialistul a subliniat la ce trebuie să fim atenți când mergem să ne cumpărăm fructe. Mai exact, medicul a vorbit despre care e diferența dintre fructele climacterice și non-climacterice.

Citește și: MOTIVUL BIZAR PENTRU CARE ACEASTĂ TÂNĂRĂ A DECIS SĂ NU-ȘI MAI EPILEZE MUSTAȚA ȘI SPRÂNCENELE. CUM ARĂTA ÎNAINTE

La ce trebuie să te uiți când mergi în piață. Mihaela Bilic a dezvăluit secretul

Mihaela Bilic a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj în care le-a vorbit urmăritorilor săi despre diferența dintre fructele climacterice și non-climacterice. Aceasta a subliniat că diferența dintre acestea influențează dacă vă veți îngrășa sau nu atunci când consumați fructe.

„Felul în care fructele se coc nu este un proces întâmplător, ci unul programat genetic, în urma căruia se sintetizează toți nutrienti valoroși din fructe. Doar că nu toate fructele sunt la fel!!
În funcție de mecanismul de maturare, există 2 mari categorii:
sunt fructe climacterice, care se coc și după ce au fost culese; ele au capacitatea de a sintetiza etilen, un gaz responsabil de modificările de culoare, textură și gust.
Aceste fructe posedă un mecanism de auto-coacere, deci nu contează dacă sunt culese verzi, în câteva zile vor fi perfecte pentru consum, chiar dacă au stat la noi în cămară
sunt fructe non-climacterice, care trebuie culese doar în momentul în care au atins un grad complet de maturare; ele nu mai pot evolua, nu au autonomie de coacere, iar păstrarea nu duce decât la stricarea lor
Concluzia? Dacă vă plac cireșele sau căpșunile coapte, atunci cumpărați-le deja bine coapte. Ananasul, castraveții, zmeura, pepenele, mandarinele, lămâile și portocalele nu se mai coc ulterior culesului, chiar dacă le ținem la căldură și la soare Cât despre banane, roșii, caise, piersici, prune, mere și pere le puteți cumpăra mai verzi, fiecare zi de păstrare le ajută să fie și mai coapte, mai dulci și mai hrănitoare
Acum mai rămâne doar să hotărâți care vă sunt preferințele personale- unora le plac fructele bine coapte, moi și zemoase, iar alții le vor mai verzi, acrișoare și ferme. Nu că aș vrea să vă influențez, dar cu cât sunt mai coapte cu atât au mai mult zahăr…deci îngrașă mai tare!!”, a transmis Mihaela Bilic în postarea ei de pe Facebook.
Citește și: TREBUIE SAU NU SCOASĂ DIN PRIZĂ CENTRALA TERMICĂ ATUNCI CÂND PLECI DE ACASĂ. RĂSPUNSUL NEAȘTEPTAT AL SPECIALIȘTILOR