De ce să nu le dai zahăr copiilor: Otrăvurile din alimentaţia micuţilor

Publicat: 04/10/2017 | 17:58
De ce să nu le dai zahăr copiilor: Otrăvurile din alimentaţia micuţilor

Ştim că alimentele care conţin fructe şi variatele deserturi sunt dulci, dar sunt şi bune pentru copilul mic? Medicii susţin că nu! Iată de ce să nu le dai zahăr copiilor.

Nu trebuie să-i daţi copilului zahăr în primele 12 luni de viaţă. Nutriţioniştii au întocmit o listă lungă conţinând alimente dulci pentru copii. Cristalele albe de zahăr sunt produse din sflecă sau trestie de zahăr. Acest produs purificat este obţinut din plante, dar asta nu înseamnă că trebuie consumat în cantităţi mari.

De ce să nu le dai zahăr copiilor: Fără dulciuri înainte de cină

Nutriţioniştii încearcă de foarte mult timp să explice de ce să nu le dai zahăr copiilor. Multe mame nu ştiu că următoarele alimente conţin zahăr: laptele de mamă, laptele praf, fructele, legumele şi cerealele conţin zahăr. Copiii de un an ar trebui să primească numai 30 de grame, iar cei de trei ani numai 40 de grame de zahăr. Ei spun că nu trebuie să-i daţi copilului dulciuri înainte de cină, pentru că zahărul pe care îl conţin acestea nu are valoare nutritivă, dar are un conţinut ridicat de calorii, iar copilul nu va mai mânca imediat după ce primeşte dulciuri.

De ce să nu le dai zahăr copiilor: Bebeluşul este născut cu înclinaţie spre dulciuri

Laptele mamei este primul deliciu culinar al unui bebeluş. El este dulce, deoarece conţine zahăr din alimentele pe care le consumă mama. Mare atenţie, însă, asta nu înseamnă că trebuie să îndulciţi ceaiul sau piureul copilului. Este recomandat să îi daţi copilului un morcov sau un măr. Micuţul se va bucura de gustul lor natural, iar glucoza din aceste alimente sunt mult mai uitile organismului.

De ce nu e bine să le dai zahăr copiilor: Interzis la ciocolată micuţilor sub trei ani

Ciocolata nu este recomandată copiilor sub trei ani. Acest desert conţine multe grăsimi, solicită mai mult stomacul şi pancreasul. Copiii alergici nu ar trebui să mănânce deloc ciocolata, Este mai bine ca prăjiturile, îngheţata şi produsele de patiserie să fie excluse din meniul copilului. onsumul de zahăr la vârste fragede poate fi startul pentru boli ca diabet, obezitate, carii dentare şi poate duce chiar şi la o imunitate scăzută



 

 

Angie Voicu

Citește și...