Declaraţia care va şoca Liga I! Cum era să moară pe teren un fotbalist-campion de la Viitorul lui Hagi: ”Din ambulanţă ieşea fum…”

Publicat: 16/10/2017 | 00:00

Scene uluitoare s-au petrecut în ambulanţa care-l ducea la spital pe Victor Râmniceanu, portarul care a fost lovit puternic în cap de un jucător, în minutul 28 al partidei ACS Poli Timişoara-Viitorul. Deşi erau doar câţiva kilometri până la spital, ambulanţa, una exagerat de veche şi cu probleme tehnice, a făcut mai bine de 20 de minute. CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, vă prezintă traseul de groază. (VEZI ŞI: VIDEO EXCLUSIV. Celebrul portar al ”naţionalei” a devenit profesor de fotbal pentru puştii de la ”Stejarii”. ”Grădiniţa” lui Arnold. CANCAN.RO vă prezintă imagini în premieră de la antrenamentele micuţilor)

Mihai Râmniceanu rămânea prăbuşit pe gazon, în minutul 28 al meciului din Cupa Ligii, după ce a fost lovit cu cotul în cap de Bocşan. Imediat, pe teren a intrat medicul Viitorului. A decis că, urgent, portarul trebuie să ajungă la spital. Suferise o comoţie cerebrală!
 
A fost scos pe targă şi băgat în ambulanţă. Aici începe uluitoarea poveste, pe care CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA, v-o prezintă în exclusivitate. 

Aproape patru kilometri sunt între stadion şi spital, dar drumul a însemnat un calvar interminabil pentru jucătorul care-şi pierduse cunoştinţa şi pentru medicul echipei Viitorul, care a fost tot timpul alături de Râmniceanu. Şi care avea să-şi facă, apoi, cruce cu două mâini când a văzut în ce condiţii era transportat portarul. (CITEŞTE AICI: Declaraţii zguduitoare. Doctorul de la Academia lui Hagi rupe tăcerea: ”Fotbaliştii pot muri oricând…”)

”Ieşea fum din ambulanţă… Râmniceanu trebuia transportat de urgenţă la spital. Avusese două episoade de pierderea cunoştinţei… Cineva care era medic pe ambulanţă nu ştia ce să facă! Nu ştia nici măcar să măsoare presiunea de oxigen. I-am dat indicaţii tot drumul”, povesteşte Adrian Motoacă, medicul de atunci al echipei FC Viitorul. 
 
”Am zis, la un moment dat, că pe şofer îl arunc din maşină, îl dau jos să o împingă! Mergea ambulanţa cu 30 de kilometri pe oră… Drumul de 3,5 kilometri de la stadion la spital a durat pe puţin 20-25 de minute din cauză că nu mergea ambulanţa. Asta e realitatea, rare sunt cluburile care aduc ambulanţe  de stat sau SMURD, pentru că alea costă 100 de euro ora. Cine are bani de ele… Restul improvizează sau aşteaptă să nu se întâmple nimic pe teren. Asta e realitatea”, a continuat Motoacă. (CITEŞTE AICI: EXCLUSIV. Soţia fotbalistului s-a confesat reporterilor CANCAN.ro. Mesajul disperat al văduvei lui Ekeng: ”M-am săturat! M-am decis să…”)
 
Victor Râmniceanu a fost internat şi a fost supus unui computer tomograf şi unor investigaţii neurologice. A rămas peste noapte acolo. A doua zi, a plecat cu o maşină spre Constanţa, nu alături de colegii lui, pe calea aerului. Asta pentru a evita o eventuală complicaţie.

Filmul demisiei medicului Motoacă! ”Era ilegal!”

Episodul dezvăluit mai sus s-a petrecut în august, anul trecut, iar peste şase luni, Adrian Motoacă îşi dădea demisia de la Viitorul.
 
Este vorba de celebrul caz Nimely. Fotbalistului i s-au depistat probleme cardiace, incompatibile cu viza sportivă. Lotul condus de Hagi se afla în cantonament la Roma, când au venit rezultatele de la Constanţa, unde fusese efectuată vizita medicală. Adrian Motoacă l-a scos din antrenament pe Nimely.
 
Fotbalistul a fost supus unor teste, inclusiv la Institutul Naţional de Medicină Sportivă (INMS). De asemenea, Motoacă, nimeni altul decât coordonatorul staff-ului medical, a făcut un raport cu privire la situaţia medicală a jucătorului către conducerea clubului. (CITEŞTE AICI: Ne-a povestit scenele dramatice. Mărturiile asistentei care a salvat un fotbalist de la moarte: ”Ţineam copilul în braţe…”)
 
Nimely trebuia să aştepte o perioadă mai lungă, pentru ca toate testele să fie trecute. Dar conducerea îl voia rapid pe teren pe unul dintre cei mai buni jucători. Astfel, Motoacă ar fi fost presat să-şi dea acordul medical pentru dreptul de joc. Medicul s-a ţinut ferm pe poziţie, explicând că ar fi vorba de ceva ilegal. E drept, Nimely avea viza de joc, luată de la un cabinet din Timişoara, dar era nevoie şi de viza medicului sportiv al echipei. 
 
A fost momentul când Adrian Motoacă şi-a dat demisia. 

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

 

Citește și...