Dieta cu roşii. Cum să dai 5 kilograme jos în timp scurt

Publicat: 10/08/2017 | 18:57
Dieta cu roşii. Cum să dai 5 kilograme jos în timp scurt

Vara, cei care vor să scape de kilogramele în plus, apelează des la o dietă cu roşii. De exemplu, licopenul, o substanţă din compoziţia roşiilor, este un excelent ingredient care te ajută să lupţi împotriva cancerului uterin şi întârzie apariţia osteoporozei.

Dieta cu roşii este foarte populară şi pentru că aceste legume oferă numeroase substanţe benefice pentru organism. Pentru că au un conţinut bogat de apă, roşiile sunt legumele ideale pentru o cură de slăbire sănătoasă. O roşie coaptă şi proaspătă de aproximativ 150 de grame constituie o excelenţă sursă de vitamina A, C, K, acid folic şi potasiu. 
 
Aceste legume conţin în mod natural cantităţi reduse de sodiu, grăsimi săturate, colesterol sau calorii, de aceea sunt recomandate în cadrul unei diete sănătoase şi al regimurilor de slăbit, contribuind la reglarea greutăţii corporale şi reducerea nivelului lipidelor în sânge. 
 
Roşiile mai furnizează şi tiamină, niacina, vitamina B6, magneziu, fosfor şi cupru, toate necesare unei stări perfecte de sănătate. Tot 150 de grame de roşii proaspete furnizează 2 grame de fibre, care reprezintă 7% din doză zilnică recomandată.
 
Dacă vreţi să ţineţi o dietă cu roşii, iată programul pe o săptămână: 
 
Dieta cu roşii. Ziua 1
Micul dejun: un ou fiert tare, o felie de brânză degresată, o felie de pâine integrală sau neagră, un pahar cu suc de roşii şi o cafea neîndulcită sau îndulcită cu puţină miere, nu cu alt sortiment de îndulcitori alimentari.
Prânz: 20 de grame de paste fierte, un bol cu salată din trei roşii, ceapă verde, pătrunjel, puţin ulei de măsline şi suc proaspăt de lămâie, un iaurt degresat şi un pahar cu suc de roşii.
Cină: un bol cu supă de roşii preparată tradiţional, 100 de grame de piept de pui la grătar şi un fruct la alegere.
 

Dieta cu roşii. Meniul de la mijlocul săptămânii

 
Dieta cu roşii. Ziua 2
Micul dejun: o felie de brânză degresată, o roşie, două felii de pâine neagră sau integrală şi un ceai îndulcit cu miere.
Prânz: un bol cu supă de roşii, o porţie de 150 de grame de peşte la grătar şi un pahar cu iaurt degresat.
Cină: o salată de legume din trei roşii, doi castraveţi, ceapă verde, salată verde, puţin ulei de măsline, suc proaspăt de lămâie şi un fruct la alegere.
 
Dieta cu roşii. Ziua 3
Micul dejun: un bol cu salată de fructe la alegere şi o cafea fără zahăr.
Prânz: o porţie de salată orientală cu 150 de grame de carne de pui la grătar şi un pahar cu suc de roşii.
Cină: 100 de grame de piure de cartofi, un ou fiert tare şi o salată din trei roşii.
 
Dieta cu roşii. Ziua 4
Micul dejun: o felie de brânză degresată, două felii de pâine neagră sau integrală, un pahar cu suc de roşii şi un ceai îndulcit cu puţină miere.
Prânz: 150 de grame de peşte fiert, un bol cu salată de roşii, castraveţi şi ceapă verde şi un fruct la alegere.
Cină: o porţie de supă de roşii, 200 de grame de fasole verde fiartă şi o salată de fructe.
 

Dieta cu roşii. Ce trebuie să mănânci în ultimele trei zile

 
Dieta cu roşii. Ziua 5
Micul dejun: o ceaşcă cu compot de ananas şi o cană cu lapte dulce degresat.
Prânz: un ou prăjit, două felii de pâine neagră sau integrală, un bol cu salată de roşii şi castraveţi şi un fruct la alegere.
Cină: 200 de grame de ciuperci preparate la grătar, 30 de grame de caşcaval, o salată din două roşii şi un pahar cu suc de roşii.
 
Dieta cu roşii. Ziua 6
Micul dejun: o felie de brânză degresată, două felii de pâine integrală sau neagră şi o ceaşcă cu cafea amară.
Prânz: 100 de grame de carne de pui fiartă, 50 de grame de orez fiert, o salată cu roşii şi un fruct la alegere.
Cină: 100 de grame de peşte fiert cu un cartof fiert stropit cu puţin suc proaspăt de lămâie şi un pahar cu suc de roşii.
 
Dieta cu roşii. Ziua 7
Micul dejun: un pahar mic cu iaurt degresat, două felii de pâine neagră sau integrală, o cafea amară şi un fruct la alegere.
Prânz: o porţie de 200 de grame de pui fiert sau la grătar, doi cartofi fierţi sau copţi şi un pahar cu suc de roşii.
Cină: 100 de grame de brânză degresată, o salată de roşii cu ceapă verde şi castraveţi şi un fruct la alegere.