Doliu în luma sportului! A murit Csaba Gyorffy, fost fotbalist de la FC Brașov

Publicat: 19/10/2018 | 08:26

Doliu în lumea sportului, după ce joi după-amiază, pe 18 octombrie, a murit Csaba Gyorffy,  unul dintre cei  mai mari fotbaliști de la FC Brașov. Fostul sportive s-a stins din viață după ”o lungă suferință“, după cum a precizat fiul său

Tata a murit în această după-amiază după o lungă suferință“, este mesajul pe care fiul lui Csaba l-a postat pe rețelele de socializare.

Cine a fost Csaba Gyorffy

Bărbatul, în vârstă de 75 de ani, a fost un jucător emblematic la FC Braşov, echipă la care a jucat 224 de meciuri şi a marcat 37 de goluri în perioada 1966-1977,  însă a cochetat și cu echipa națională a României, fiind convocat pentru Campionatul Mondial din 1970. Ulterior, după retragere, el a rămas în cadrul clubului ca antrenor secund. A fost, de asemenea, antrenor și la Centrul de Copii și juniori.

Din 2013 este cetăţean de onoare al Braşovului. Gyorffy este cel care a adus la Braşov tricoul lui Penarol Montevideo în 1967, iar antrenorul Silviu Ploieşteanu a decis ca gruparea braşoveană să evolueze în culorile galben-negru.

Am jucat cu lotul olimpic două amicale, în Uruguay, cu Penarol Montevideo. După al doilea meci, căpitanul lui Penarol, Alberto Spenser, mi-a făcut cadou tricoul său. L-am adus acasă, la Braşov, şi l-am arătat colegilor şi antrenorului Silviu Ploieşteanu. După cîteva zile, tricourile noastre alb-albastre au fost înlocuite cu altele, în dungi galben-negre. Nu ştiu unde a ajuns apoi acel tricou al lui Spenser. Era un tricou de colecţie“, povestea „nea Buţi“.

Citește și...