Economist român, declarație șocantă: ”Nu mai cumpărați case! Prețurile se vor prăbuși!”

Publicat: 03/11/2018 | 13:04
Economist român, declarație șocantă: ”Nu mai cumpărați case! Prețurile se vor prăbuși!”

Un economist român oferă declarație șocantă: ”Nu mai cumpărați case! Prețurile se vor prăbuși!” Este vorba despre Iancu Guda, preşedintele Asociaţiei Analiştilor Finanaciar Bancari din România.  Iancu Guda îndeamnă românii să fie prudenți atunci când doresc să investească imobiliare şi vorbește despre procente foarte clare în ceea ce privește viitoarele scăderi de preţuri.

Preşedintele Asociaţiei Analiştilor Financiari-Bancari din România este de părere că pentru clădirile vechi – referindu-se la cele construite înainte de anul 2000 – metrul pătrat ar trebui să coste cel mult 1.000 de euro. Acum, metrul pătrat costă 1.350 de euro. Pentru apartamente noi este de 1.500 EUR / mp util, faţă de preţul de 2.000 EUR / mp util astăzi.

”Conform datelor recente privind tranzacţiile efective realizate în piaţă (vânzare-cumpărare), preţurile încep deja să scadă. Exact cum am anticipat deja de peste 6 luni. Piaţă imobiliară este supraevaluată cu cel puţîn 25%-30%, iar preţurile încep să scadă pentru a reveni la valoarea fundamentală”.

Economist român, declarație șocantă: ”Investiția se recuperează în 20-25 de ani”

Economistul susține că banii investiți ar trebui să fie recuperați mult mai repede decât se întâmplă în momentul de față:

”Valoarea investiţională justă pentru apartamentele vechi (construite înainte de anul 2000) este de 1000 EUR / mp util (faţă de preţul 1.350 EUR / mp util astăzi), în timp ce pentru rezidenţiale este de 1.500 EUR / mp util (faţă de preţul de 2.000 EUR / mp util astăzi). Investiţia în imobiliare ar trebui să genereze recuperarea banilor (prin închirierea spaţiului) în maximum 15 ani. Având în vedere preţul de astăzi, investiţia se recuperează în 20-25 de ani (funcţie de proprietate)”, a declarant Guda, citat de Incomemagazine.

CITEȘTE ȘI: CUTREMUR PE PIAŢA IMOBILIARĂ DIN ROMÂNIA! CE S-A ÎNTÂMPLAT CU PREŢUL LOCUINŢELOR ÎN ULTIMELE LUNI