Filmul accidentului în care trei tineri au murit arși de vii în Bihor: „O mers altu’ şi i-o băgat sub TIR!”

Publicat: 22/10/2018 | 08:56

Trei tineri din județul Bihor au murit arși de vii, în noaptea de sâmbătă spre duminică (20 octombrie),  în urma unui accident petrecut pe DN 1, pe raza localității Gheghie, după ce mașina condusă de unul dintre ei a lovit un TIR. 

Trei tineri, unul de 24 de ani și ceilalți de numai 20 de ani a murit după ce autoturismul în care se aflau a intrat pe contrasens unde s-a izbit violent de un camion. Cei trei tineri mergeau împreună la un majorat. Șocant este că pentru prima dată proprietarul maşinii a lăsat pe altcineva să conducă pentru că el băuse un pahar cu vin. Mașina tinerilor, dar și cabina TIR-ului au luat foc după impact. Șoferul camionului, un bărbat în vârstă de 40 de ani, a sărit la timp din vehicul și a reușit să se salveze.

„Mi-o dat mâna, mi-o strâns mâna şi-o zis că vrea să meargă undeva. Şi-o zis Dani Venter către el, zice ” Nu mă duc cu tine, că nu vreau să mor. Conducă altu.” O mers altu’ şi i-o băgat sub TIR”, a declarat Ianko Valicec, fratele proprietarului maşinii, potrivit stirileprotv.ro.

Șoferul circula cu viteză excesivă

Potrivit martorilor, șoferul de 20 de ani de ani circula cu viteză, iar asfaltul era umed. Tânărul era șofer începător. Niciunul dintre cei trei tineri nu avea centură pusă.

„Ei o avut viteză, şi-o fost umed. N-o plouat de-atâta timp, şoseaua-i cu mâzgă, cum o plouat şi i-o scos afară din curbă, o avut viteză mare. Mi-o zis cineva, nu m-am uitat, zice că la 130 s-o oprit acul.”, a mărturisit Milan Valicec, tatăl proprietarului maşinii.

„O venit acasă, o făcut baie, s-o schimbat şi-o zis că merg la suc. Atâta ne-o fost toată discuţia. Până azi-noapte când m-a sunat Milan, la 11:30, să merg ca o murit pruncii amândoi”, a declarat Alexandru Venter, tatăl uneia dintre victime

Citește și...