GALERIE FOTO | Poliția și Jandarmeria, la plimbare pe plajă! Nu au dat nicio amendă, deși aveau de ce

Publicat: 01/07/2020 | 17:40

După ce Marcel Vela spunea chiar astăzi că se vor face controale pe plajele din toate stațiunile, iată că lucrurile nu sunt niciodată ceea ce par. 

Ce-i drept, echipajele prezente erau mixte, așa cum a spus ministrul de Interne, însă nu toți polițiștii și jandarmii par chitiți să-și facă treaba. 

În mai multe imagini care au ajuns în posesia noastră, se poate observa cum un echipaj format dintr-un polițist și un jandarm își face apariția pe o plajă din România. 

Emoționați probabil de revederea mării și melancolici după lunga perioadă de izolare la domiciliu, cei doi au uitat că sunt în timpul programului și au contemplat marea.

Turiștii nu respectau distanțarea

Dandy, relaxați, cum ar zice un personaj binecunoscut de internauți, s-au plimbat foarte aproape de malul mării și au ignorat total ce se întâmpla sub ochii lor. Turiștii, veniți în număr mare, nu păstrau distanța impusă de măsurile de prevenire a infecției cu coronavirus. 

Nici măcar la apariția oamenilor legii nu și-au pus problema că pot fi amendați și au continuat să își vadă de activitățile lor estivale. Practic, ne întrebăm dacă nu cumva alte echipaje trecuseră înainte pe plajă, așa că turiștii știau deja că nu vor fi sancționați :). 

„În plin sezon vor fi controlate mai multe unităţi de mai multe ori. O să vedeţi că în propunerea CNSU, în hotărârea de Guvern va fi un articol care prevede următorul lucru: operatorii economici care încalcă regulile vor avea autorizaţia de funcţionare suspendată. Controalele nu se vor face doar cu poliţiştii sau cu jandarmii pentru că sunt adeptul comunicării, convingerii, nu a unor măsuri coercitive care pot fi amânate, plătită amenda peste 15 zile, discutată, amânată şi omul să funcţioneze în continuare, sunt adeptul unor controale mixte, unor echipaje mixte cu reprezentanţi de la alte instituţii care au atribuţii în zona sanitară, în zona comercială dacă vreţi şi protecţia alimentară astfel încât să se poată lua decizii care au un impact mai mare asupra operatorului care încalcă regulile, aceea de a suspenda autorizaţia de funcţionare. Cred că din acest moment operatorii economici vor fi mai riguroşi, mai atenţi astfel încât să creeze acel spaţiui de siguranţă pentru că e păcat ca un turist care vine aici sănătos să plece acasă bolnav”, a spus Vela azi, scrie News.ro.