Revoltător! Organizează o petrecere pe Plaja Tuzla, deși s-au aplicat amenzi acum o săptămână

Publicat: 01/07/2020 | 16:31
Revoltător! Organizează o petrecere pe Plaja Tuzla, deși s-au aplicat amenzi acum o săptămână

După ce weekendul trecut organizatorii și participanții la o petrecere de pe Plaja Tuzla au primit amenzi, se pare că și la acest final de săptămână va avea loc un eveniment. 

Cei prezenți vinerea trecută la o petrecere ilegală de pe plaja Tuzla au fost amendați cu 10.000 de lei de jandarmi, pentru că nu au respectat măsurile de prevenire a infecției cu noul coronavirus.

Totuși, asta nu i-a oprit pe cei deciși să se distreze în ciuda pandemiei. Sâmbăta viitoare, pe 4 iulie, va avea loc o petrecere tot pe Plaja Tuzla.

Pe pagina evenimentului, promovat pe Facebook, nu se precizează nimic despre numărul de participanți și nici despre măsurile de distanțare socială sau purtatul măștii. Rămâne de văzut dacă organizatorii au primit autorizație pentru această petrecere sau e vorba tot despre un eveniment ilegal.

Evenimentul de săptămâna trecută era ilegal

Organizatorul evenimentului de weekendul trecut a fost amendat cu 2.000 de lei, iar participanții au fost sancționați contravențional cu amenzi în valoare totală de 8.000 de lei, scria Digi 24. La petrecere au fost mai mult de 18 persoane, cât prevede legea, și nu au fost respectate măsurile de prevenire a răspândirii Covid-19.

„Reamintim tuturor cetățenilor faptul că pot solicita sprijinul Jandarmeriei prin apelarea Serviciului Național Unic pentru Apeluri de Urgență – 112 sau pot sesiza cel mai apropiat echipaj de jandarmerie, atunci când sunt victimele unor fapte antisociale sau sunt martori la săvârșirea unor astfel de fapte”, a precizat IJJ Constanța. 

Încă 326 de noi cazuri de îmbolnăvire au fost raportate în ultimele 24 de ore. La ATI, în acest moment, sunt internați 222 de pacienți. În România au fost confirmate, până acum, 27.296 de infecții cu coronavirus. În total, în România au murit 1.667 de persoane infectate cu coronavirus. Primul caz de coronavirus confirmat pe teritoriul țării a fost anunțat la 26 februarie.