Horia Moculescu se simte mult mai bine! Va „suferi” insa toata viata din cauza restrictiilor primite de la medici

Publicat: 28/02/2014 | 00:32
Horia Moculescu se simte mult mai bine! Va „suferi” insa toata viata din cauza restrictiilor primite de la medici

In urma cu o luna si jumatate, Horia Moculescu a ajuns de urgenta la spital, acuzand dureri in zona colecistului si a fost operat pe 15 ianuarie. Acum se simte foarte bine, dar va trebui ca toata viata sa urmeze un regim foarte strict.

A trecut mai bine de o luna de cand Horia Moculescu a fost diagnosticat cu colecistita acuta litiazica si supus unei interventii chirurgicale, la Spitalul de Urgenta Floreasca din Capitala. Din fericire, maestrul a trecut cu bine si de acest hop si si-a revenit in totalitate. Acum se afla acasa si spune ca totul a reintrat in normal in viata lui. Totul, mai putin regimul alimentar.

Urmeaza un regim alimentar strict

Din cauza faptului ca i-a fost indepartat colecistul, marele compozitor va fi obligat pentru tot restul vietii sa respecte cu sfintenie regimul alimentar impus de medici. De asemenea, are nevoie de o viata linistita si armonioasa, care sa ii sustina organismul in procesul de refacere si readaptare la noile conditii medicale.

Horia Moculescu a trecut cu bine de operatie de colecistita
Horia Moculescu a trecut cu bine de operatie de colecistita

CITESTE SI

Horia Moculescu a fost internat in spital! Ce a patit compozitorul

L-au diagnosticat pe Horia Moculescu! Motivul REAL pentru care a ajuns sa fie internat in spital

Horia Moculescu a fost operat miercuri dimineaţă! Anuntul facut de medici

Horia Moculescu este unul dintre cei mai mari compozitori din Romania
Horia Moculescu este unul dintre cei mai mari compozitori din Romania

Conform medicilor, Horia Moculescu va trebui de acum sa consume alimente cat mai slabe, sa renunte la prajeli si la alimentele grele pentru ficat. Cel putin teoretic, poate manca supe si ciorbe de legume, carne fiarta sau fripta, desigur slaba, lapte slab si branzeturi slabe, fructe si legume crude, apa plata sau slab mineralizata si va trebui sa stea deoparte de mancarurile cu ceapa calita.

Maestrul Moculescu asteapta cu interes selectia nationala Eurovision
Maestrul Moculescu asteapta cu interes selectia nationala Eurovision

Nu mai are voie salata de vinete sau mezeluri

De asemenea, compozitorul nu se va mai putea atinge de afumaturi, salata de vinete sau salata boeuf, muraturi, bauturi alcoolice, tocaturi, mezeluri grase si condimente. Este adevarat insa ca unii pacienti aflati in aceeasi situatie suporta si aceste alimente si atunci nu sunt nevoiti sa le excluda din meniu.

Insa, indiferent care va fi situatia in cazul sau, Horia Moculescu se va adapta, asa cum a facut de altfel si pana acum. „Sunt bine, va multumesc. Sunt acasa si totul decurge foarte bine. Urmez un regim ca pentru orice om operat de colecist”, a declarat maestrul, pentru CANCAN.ro.

Asteapta Eurovisionul

Horia Moculescu asteapta cu interes selectia nationala pentru Eurovision. Marele compozitor a ascultat deja toate piesele care au trecut de preselectii, insa nu vrea sa se pronunte pana cand nu se va decide reprezentantul Romaniei.

„Urmez un regim ca pentru orice om operat de colecist”. Horia Moculescu

Aiana Dinu

 

Citește și...