Jaf ca-n filme într-o comună din Iași. Hoții au spart sediul Primăriei și au furat banii de salarii

Publicat: 14/01/2019 | 12:32

În jur de 160.000 de lei puși în două seifuri au fost furați din sediul Primărei Țibana, județul Iași. Conform polițiștilor, jaful a avut loc în noaptea de 11 spre 12 ianuarie, fiind sesizat de primarul comunei, a doua zi. (VEZI ȘI: MINUNEA DE LA IAȘI! SUTE DE OAMENI AU FOST MARTORI, IAR UN BĂTRÂN POVESTEȘTE TOTUL)

Potrivit unor surse din apropierea anchetei, un seif din primărie a fost spart cu un levier, iar un altul a fost furat cu totul de hoţi. Prejudiciul total se ridică la aproximativ 160.000 de lei. „A fost întocmit dosar penal pentru furt calificat. Cercetările continuă pentru identificarea autorilor şi tragerera acestora la răspundere”, a declarat Ioana Buştiuc, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Iaşi, pentru CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA.

Hoții au fost filmați

Primarul comunei Ţibana, Gheorghe Rotaru, spune că hoţii au fost surprinşi de camerele de supraveghere, fiind vorba de trei persoane, care purtau cagule.  „Doi au intrat în primărie şi unul a stat de pază, la intrare”, a spus primarul, care e de părere că autorii au fost informaţi despre existenţa banilor.

“Personalul primăriei mai asigură paza însă atunci aprindea focul”

Cei 160.000 de lei ar fi trebuit să fie plătiți salariaților Primăriei, dar și unor persoane cu handicap, drept indemnizații. „Nu avem firmă de pază, personalul primăriei mai asigură paza însă atunci aprindea focul”, a mai spus Gheorghe Rotaru. (NU RATA, AICI: VICEPRIMARUL UNEI LOCALITĂȚI DIN IAȘI, ÎNJUNGHIAT DE UN TÂNĂR CARE S-A LEGAT DE FIICA EDILULUI)

Citește și...