Minunea de la Iași! Sute de oameni au fost martori, iar un bătrân povestește totul

Publicat: 10/01/2019 | 15:22

Este vorba despre un bătrân din comuna Prisacani, județul Iași, iar el este unul dintre puținii care mai sunt în viață pentru a povesti acea întâmplare care a uimit sute de oameni. Povestea lui nea Gheorghe este una senzațională, iar felul în care vorbește despre ”Minunea Sfintei” are darul de a impresiona.

Nea Gheorghe a povestit totul pentru bzi.ro. Erau vremuri grele, în luna mai a anului 1947.

“Sfânta a fost adusă cu o mașină… Cand a ajuns la Prisacani, la biserică, patru preoți au încercat să o dea jos din mașina. Nimeni nu a putut clinti racla. Era de nemișcat. În urma Sfintei venea o altă mașina, cu Icoana Maicii Domnului făcătoare de minuni. Cand a ajuns Icoana, racla aproape că plutea. Atunci, oamenii au început să facă cruce”, povestește bătrânul.

Adevărul este că în acel an fusese o secetă cum oamenii nu mai văzuseră niciodată. Animalele mureau pe capete, iar tuturor le era din ce în ce mai greu. Icoana aceea făcătoare de minuni a avut darul de a resuscita speranțele sătenilor. Iar mirarea lor a fost foarte mare, iar faptul că totul s-a petrecut sub ochii lor i-a convins că minunile… există.

Nea Gheorghe din Prisacani: ”Când a ajuns icoana, racla aproape că plutea”

Seceta dispăruse ca și cum n-ar fi fost niciodată. Preoții au început slujba și… un nor mic venea dinspre Basarabia.

“Preoții au început slujba, iar cât citeau ei, a venit un nor mic dinspre Basarabia. Era tare mic, dar din norul ăla s-a înnegrit cerul și a început o ploaie de s-au umplut sanțurile cu apă. Oamenii stateau cu mâinile spre cer și se rugau. Sfânta a fost bagată în biserică și tot în biserică s-au îngramadit și câți oameni au încăput. Restul au ramas afară, în ploaie, nimeni nu a plecat”, a spus Nea’ Gheorghe.

Nea Gheorghe povestește, azi, la atâta vreme distanță, despre… moaștele Sfintei Parascheva și despre o icoană făcătoare de minuni a Maicii Domnului. Iar povestea lui nu poate lăsa pe nimeni indiferent.

Citește mai mult pe bzi.ro

Citește și...