“Liceenii”, dupa 26 de ani. Vezi cum s-au schimbat Ionica, Dana si Geta!

Publicat: 30/06/2013 | 00:16
“Liceenii”, dupa 26 de ani. Vezi cum s-au schimbat Ionica, Dana si Geta!

In 27 octombrie 1986 avea loc premiera filmului “Liceenii”, una din cele mai vizionate productii romanesti, in care au jucat Stefan Banica Jr, Oana Sarbu, Mihai Constantin, Ion Caramitru si Tamara Buciuceanu. 

Au trecut 26 de ani de atunci, iar actorii au suferit transformari, unii dintre ei fiind acum de nerecunoscut.

Stefan Banica

Stefan Banica Jr a cunoscut celebritatea in rolul lui Mihai pe care l-a jucat in film, un tanar indragostit de Dana, personaj pe care il juca Oana Sarbu. Spre deosebire de unii dintre actorii din film, Banica nu s-a schimbat foarte mult de atunci. Nu s-a ingrasat, nu are burta si este intr-o forma buna, la fel cum era in urma cu 26 de ani.

El spunea in urma cu ceva timp ca acest film i-a schimbat destinul. Banica a jucat si in “Liceenii rock’n’roll”, care a avut premiera in 1992, an in care s-a lansat  in muzica si a scos un album. De atunci, Stefan imbina muzica cu actoria, si este pe val.

Oana Sarbu nu s-a schimbat prea mult

Oana Sarbu

Timpul a trecut frumos si peste Oana Sarbu, cea care a filmat impreuna cu Stefan Banica in seria “Liceenii” o scena de sex care este mult comentata si in ziua de astazi, si care a facut furori dupa Revolutie.

Banica si Oana Sarbu intr-o scena fierbinte
Banica si Oana Sarbu intr-o scena fierbinte

Spre deosebire de partenerul ei din film, Oana Sarbu s-a retras incet, incet din lumina reflectoarelor, iar in prezent isi dedica timpul baietelului ei. Traieste o poveste de dragoste cu jurnalistul Robert Turcescu si nu s-a schimbat prea mult in cei 26 de ani care au trecut de la premiera filmului.

„Ionica” este de nerecunoscut

Mihai Constantin

Mihai Constantin, interpretul lui “Ionica”, este de nerecunoscut in prezent. Daca in 1986 era suplu si avea o alura atletica, in prezent actorul a luat serios in greutate. Are burta, si doar trasaturile fetei fac ca cei care-l intalnesc pe strada sa-si aduca aminte ca Mihai Constantin a jucat in acest film.

Actorul s-a orientat spre teatru si a jucat in mai multe spectacole de-a lungul anilor. Mihai Constantin a ramas in relatii bune cu Stefan Banica, iar atunci cand au timp, cei doi merg pe terenul de tenis sau de fotbal, acolo unde se distreaza de minune.

Caramitru a incaruntit

Ion Caramitru

Ion Caramitru, cel care l-a interpretat pe profesorul “Socrate”, a mai incaruntit intre timp, poarta ochelari, insa nu si-a iesit din forma. Cei care-l vad pe strada isi amintesc cu usurinta ca a jucat in “Liceenii”, si asta pentru ca fizionomia lui Ion Caramitru nu s-a schimbat prea mult de acum 26 de ani.

A implinit 71 de ani in luna martie si este in continuare unul dintre cei mai valorosi actori romani. De-a lungul timpului, artistul si-a impartit timpul intre scenele teatrelor si platourile de filmare.

“Isoscel” are aceeasi coafura

Tamara Buciuceanu

Cine ar putea sa o uite vreodata pe Tamara Buciuceanu-Botez, care a interpretat-o pe Isoscel, profa de mate, personaj parca creat special pentru ea?!

Are aceeasi coafura ca si in urma cu 26 de ani, si aceeasi pofta de viata. Este una din cele mai indragite actrite din Romania si a primit premiul Gopo pentru intreaga activitate. Cu o prolifica cariera artistica, Tamara Buciuceanu este si azi recunoscuta pe strada si datorita rolului din “Liceenii”.

Marculescu a lasat-o moale cu actoria

Costin Marculescu

Costin Marculescu, sau baiatul cu broastele din “Liceenii”, a inceput cu dreptul actoria si a facut un rol bun in acest film, insa pe parcurs s-a lasat pagubas.

A preferat sa se ocupe de alte lucruri, a avut o scoala de manechine, si a lasat  actoria deoparte. Implicat in diverse scandaluri de-a lungul timpului, Marculescu s-a schimbat vizibil de la rolul care l-a facut cunoscut. A mai luat in greutate, iar timpul si-a pus amprenta asupra lui.

teo

(B.G.)