Licitația din aprilie prezintă Break-ul din ’79, cu motor V8 și scaune Recaro! Cu cât îl poți cumpăra

Publicat: 05/02/2019 | 13:35
Licitația din aprilie prezintă Break-ul din ’79, cu motor V8 și scaune Recaro! Cu cât îl poți cumpăra

Unul dintre primele automobile modificate de specialiștii companiei AMG va fi scos la licitație în prima parte a lunii aprilie, cu ocazia evenimentului Techno-Classica Essen 2019. Cu mult înainte de a deveni parte a portofoliului Mercedes, AMG a fost doar o altă companie germană de tuning. Specializată chiar în modificarea automobilelor cu stea în frunte, aceasta a lansat de-a lungul timpului numeroase proiecte despre care întreaga lume să scrie și să vorbească.

Unul dintre cele mai concrete exemple în acest sens îl reprezintă următorul 500 TE, fabricat la sfârșitul anilor ’70 și descoperit din întâmplare la aproape trei decenii și jumătate de la momentul respectiv. Nu multe sunt lucrurile care se pot spune despre modelul în cauză, excepție făcând câteva.

Printre acestea și faptul că sub capotă a fost instalat un benzinar cu opt cilindri în V și capacitatea de cinci litri, care costa undeva în jurul a 65.000 de mărci germane. Zvonurile sugerează că numai cinci automobile din generația W123 se pot lăuda cu un astfel de propulsor în compartimentul motor.

Alte detalii includ suspensie modificată, diverse îmbunătățiri la nivel de caroserie, plus un set de jante cu design în cinci spițe. Numărul de magie continuă la interior, acolo unde punctul principal de atracție îl reprezintă scaunele față cu reglare electrică și suport lateral mărit, de la Recaro.

Informațiile legate de performanțe, rulaj sau alte aspecte – tehnice ori estetice, toate acestea rămân un mare mister. Cert este că vânzătorul respectivului Mercedes 500 TE AMG speră să obțină, la licitația organizată în prima parte a lunii aprilie, o sumă cuprinsă între 60.000 si 70.000 de euro.

×

BREAKING! Se întâmplă ACUM, la intrarea în Bucureşti! https://bit.ly/2Uz4YWJArmata e în stradă! Se fac verificări intense ---> https://bit.ly/2Uz4YWJ

Publicată de Cancan.ro pe Miercuri, 25 martie 2020